Dalić: ‘Upravo završava užasna godina, nadam se da ćemo svi imati puno bolju 2021.’

Foto: HNS

Izbornik Zlatko Dalić dao je intervju za službenu stranicu Fife.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je o putu prema Kataru.

“Nema lagane skupine, jer su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo san za svaku naciju. Imamo tešku skupinu, ali prihvaćamo ulogu favorita – najbolja smo momčad među nositeljima i aktualni doprvaci svijeta, ali uvažavamo sve protivnike u skupini. Igrali smo protiv Slovaka u kvalifikacijama za Euro i oni nas jako dobro poznaju – dokazali su kvalitetu plasmanom na Euro u dodatnim kvalifikacijama. Rusija nam je bila jako težak protivnik na Svjetskom prvenstvu, na kojem je pobijedila Španjolsku, što dovoljno govori o njezinoj kvaliteti. Slovenija napreduje pod vodstvom izbornika Matjaža Keka, koji je radio u Hrvatskoj i jako nas dobro poznaje, a naši će susjedi biti vrlo motivirani da se dokažu protiv nas. Na kraju, Cipar i Malta također su među najboljim momčadima u svojim jakosnim skupinama pa možemo konstatirati da će skupina biti vrlo izazovna. Međutim, vjerujemo u svoju kvalitetu i puni smo samopouzdanja pred početak kvalifikacija”, kaže Dalić.

Hoće li to biti posebno Svjetsko prvenstvo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nadam se da će pandemija biti gotova i da ćemo imati priliku uživati ​​u Svjetskom prvenstvu na koje će doći navijači iz cijelog svijeta. Bit će to prvo Svjetsko prvenstvo na Bliskom Istoku, ali ujedno i prvo Svjetsko prvenstvo na kojem će navijači moći prisustvovati dvjema utakmicama u jednom danu, jer su stadioni blizu jedan drugome. Navijači će stvoriti izvrsnu atmosferu koja će biti slična onoj na Olimpijskim igrama”, smatra Dalić.

“Naša se momčad prilično promijenila od Rusije. Igrači poput Rakitića, Mandžukića, Subašića i Ćorluke više nisu s nama, ali imamo talentirane mlade igrače, koji dolaze i preuzimaju važne uloge. Iskoristili smo Uefinu Ligu nacija 2018. i 2020. godine kako bismo pružili priliku nekolicini novih igrača i prilično smo dobro prošli u kvalifikacijskom ciklusu za Euro 2020. Luka Modrić je i dalje naš vođa pa, uz Brozovića i Kovačića, i dalje imamo jednu od najboljih veznih linija na svijetu. Senatori poput Perišića, Vide i Lovrena pružaju nam prijeko potrebno iskustvo, a imamo i mladu snagu u Brekalu i Vlašiću, koji su dokazali svoj potencijal. Hrvatska reprezentacija, dakle, ima svijetlu budućnost”, kaže.

” Na kraju krajeva, uza sve ove mjere, prije utakmica smo više razmišljali o testovima i o tome tko je pozitivan, a tko ne, nego o taktikama, kondiciji ili bilo čemu drugome što je povezano s nogometom. Evo, upravo završava užasna godina, nadam se da ćemo svi imati puno bolju 2021. Svima u prvom redu želim puno zdravlja”, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.