Dalićevih 11: Vatreni su u Budimpešti veliki favoriti i tako se trebaju postaviti!

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju od 18 sati igra u Budimpešti protiv Mađarske drugu kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo. Hrvatska je kao i protiv Azerbajdžana prije dva dana na Maksimiru favorit, no, Dalić poziva na oprez, između ostaloga i zbog činjenice da su se Vatreni mučili puno više nego što se očekivalo protiv vjerojatno najslabije momčadi skupine.  Na kraju je bilo 2:1 za Hrvatsku, a golove za našu reprezentaciju postigli su Andrej Kramarić i Borna Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će protiv Mađara ipak igrati u jačem sastavu, vraćaju se Marcelo Brozović i Dejan Lovren, a od prve minute igrat će i Ante Rebić. Zlatko Dalić moći će računati i na Tina Jedvaja… No, bez obzira na to, a s obzirom na igru protiv Azerbajdžana, Dalić nema razloga mijenjati na desnom boku Josipa Brekala, koji je prije dva dana odigrao više nego solidnu utakmicu. Mnogi ga uspoređuju sa legendarnim Vatrenim Mariom Stanićem, i to zato jer je i Stanić u vatrenom dresu krenuo kao napadač, a završio je na desnom boku, Ćiro je savršeno pogodio i riješio problem ”desne strane.”

Iz momčadi će ispasti Mateo Kovačić, koji je propustio nametnuti izborniku protiv Azerbajdžana, odigrao je jednu blago rečeno skromnu utakmicu, iako je protivnik bio po njegovoj mjeri, ne odviše grub, dalo se igrati. Kapetan Luka Modrić pokazao je kako… Dakle, u veznoj liniji bi trebali igrati Brozović-Rakitić-Modrić… Brozović će ući, dakako, umjesto Kovačića. Milan Badelj, koji je donedavno bio na sam korak do prve momčadi, ponovno će ostati na klupi.

Glede napada, na klupu će Bruno Petković, napadač Dinama odigrao je solidnu utakmicu protiv Azerbajdžana, pokazao je da će izbornik na njega u doglednoj budućnosti moći ozbiljno računati, no, ipak, vraća se Rebić od prve minute, a Bruno još uvijek nije Ante. Dakle, Rebić ide na krilo, Andrej Kramarić, koji igra u sjajnoj golgeterskoj formi, u napad. Od njega se i u Budimpešti očekuju golovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice protiv Mađarske u Budimpešti Hrvatsku do kraja kvalifikacija čeka još šest utakmica, pobjedom, koju svi u Hrvatskoj očekuju, Vatreni bi već sada napravili korak od sedam milja prema završnom turniru. Šest bodova bio bi veliki kapital za nastavak kvalifikacija.  Hrvatska je u Budimpešti veliki favorit i tako se treba postaviti. Vatreni su aktualni svjetski doprvaci, Mađari su to nekoć davno bili…

Vjerojatni sastav Hrvatske:

Lovre Kalinić, Brekalo, Barišić, Vida, Lovren, Brozović, Rakitić, Modrić, Kramarić, Rebić, Perišić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.