Dambrauskas: Momci su zaslužili ovu veliku pobjedu, a publika je bila naš 12. igrač

dambrauskas
Foto: fah

Nogometaši Hajduka sjajnu igru protiv portugalske Vitorije u prvom susretu 3. pretkola Konferencijske lige okrunili su velikom pobjedom od 3:1. Trener Splićana Valdas Dambrauskas nije skidao osmijeh s lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo je bila posebna večer, ovaj stadion, ova atmosfera, to je bilo nešto nevjerojatno. Podrška navijača zbilja nam je pomogla da se vratimo nakon što smo gubili 0:1. Znam da zvuči kao klišej, ali je zbilja tako – navijači su bili naš 12. igrač. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, ne bih rekao da je bila najbolja. Bio je plan da im uzmemo loptu, bilo je bitno prekidati njihov posjed. Imali smo nekoliko sjajnih kontranapada preko Livaje u prvom dijelu, a drugi dio smo više igrali preko veznog reda, da mi imamo posjed i u tome smo uspijevali kako je utakmica išla kraju. Momci su zaslužili ovu veliku pobjedu, rekao je litavski strateg na konferenciji za medije nakon utakmice.

Što očekivati u uzvratu?

– Naravno da će biti teško i bit će to drugačija utakmica, oni će imati publiku na svojoj strani, znamo koliko su i njihovi navijači strastveni. Oni nemaju što izgubiti, krenut će s pritiskom, ali mi vjerujemo u sebe. Ja vjerujem u svoje igrače, znam da imaju kvalitetu, pokušat ćemo ne popustiti pred njihovim pritiskom, rekao je Valdauskas.
Trener portugalske momčadi preuzeo je odgovornost za poraz.

– U prvom poluvremenu smo našim pogreškama omogućavali prilike Hajduku. Prvi primljeni gol nam je bio veliki udarac. Kao momčad, ali i ja kao trener nismo dobro na to odgovorili. Primili smo tri gola koji su se svi mogli izbjeći. Preuzimam odgovornost, izgubili smo ovaj susret, ali ništa još nije gotovo, nismo još eliminirani. Slijedi nam nedjeljni prvenstveni susret protiv Chavesa, a potom ćemo se fokusirati na Hajduk, rekao je Moreno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mlada smo momčad, rasti ćemo i učiti iz ovakvih grešaka. Neki naši mladi igrači jednostavno nisu navikli na ovakvu atmosferu i ovoliku važnost utakmice. Bit ćemo bolji u uzvratu, poručio je trener Vitorije, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.