Dambrauskas uoči Vitorije: Neće biti lako, ali pokušat ćemo biti glavni na terenu

Foto: fah

Pred nogometašima Hajduka sutra je prvi dvoboj 3. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Na puni Poljud stiže portugalska Vitoria, a utakmicu su na konferenciji za medije najavili trener Splićana Valdas Dambrauskas i Filip Krovinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jasno nam je da igramo protiv vrlo dobre portugalske momčadi koja voli držati loptu u nogama i kontrolirati igru. Naravno da im neće biti lako oduzeti loptu, ali pokušat ćemo, moramo pokušati, jer mi želimo biti glavni na terenu, rekao je litavski trener.

Dambrauskas priželjkuje s dobrim rezultatom otići na uzvrat u Portugal.

– Voljeli bismo s vodstvom otići u Portugal, ali svjesni smo da igramo protiv kvalitetne momčadi. Međutim, i mi smo kvalitetna momčad i imamo kvalitetu i hrabrost da se svima suprotstavimo. Što god da se dogodi na ovoj utakmici, sve će biti otvoreno u Portugalu, a mi svoju kvalitetu moramo pokazati na terenu, rekao je strateg Splićana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O fizičkoj spremi svoje momčadi

– Na tome se dugo radi, za to trebaju i utakmice. Pokušali smo izostanak utakmica nadoknaditi prijateljskim susretima, ali to nije isto. Nismo maksimalno spremni, ali nismo ni daleko, izjavio je litavski trener.

Na pitanje da li bi bio zadovoljan remijem, Dambrauskas je odgovorio da uvijek žele pobijediti.

– Naravno da remijem ne bih bio zadovoljan. Igramo kod kuće i želimo pobijediti, međutim prije svega želimo odigrati dobru utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dambrauskas je istaknuo kako Marco Fossati i Nikola Kalinić još nisu spremni, dok je situacija s Josipom Elezom dobra.

– Prije Istre je imao lakšu ozljedu, no spreman je i želi igrati, rekao je trener Hajduka.

U lipnju ove godine u Hajduk je na posudbu stigao Toni Borevković i to upravo iz Vitorije. Je li 25-godišnji stoper otkrio kakvu tajnu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nisam razgovarao samo s Borevkovićem, imam prijatelje i kolege, s raznih strana smo dolazili do informacija o Vitoriji, otkrio je.

Dodao je kako za ovakve utakmice nije potrebno motivirati igrače.

– Europske utakmice na Poljudu su najlakše za trenera, jer svi žele igrati, zaključio je.

Krovinović: Svaka europska utakmica je novi izazov

Uz trenera Dambrauskasa, na konferenciji za medije bio je i veznjak Hajduka Filip Krovinović, koji je veliki dio karijere proveo upravo u Portugalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vitoria je jako dobra ekipa, maksimalno ih respektiramo. Moramo igrati hrabro, agresivno, napasti ih od prve minute uz pun stadion, rekao je veznjak splitske momčadi.

Krovinović je od 2017. do 2021. bio član Benfice uz posudbe u WBA i Nottingham Forest, i dobro je upoznao klub iz Guimaraesa.

– Više puta sam igrao na tom stadionu, Guimaraes živi za nogomet, strastveni su navijači. Lud grad, ludi navijači, ali i mi imamo takve, rekao je sa smiješkom.

Krovinović je istaknuo kako se moraju fokusirati na prvu utakmicu, a potom razmišljati o uzvratu.

– Svaka europska utakmica je novi izazov, atmosfera je odlična i jedva čekam da utakmica počne, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.