Damir Burić: Hajduk će biti organiziran, brz i agresivan!

Trener Hajduka Damir Burić govorio je danas na konferenciji za novinare uoči sutrašnjeg odlaska na gostovanje u Estoniju o Hajduku, pripremama, pojačanjima i Europskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj utakmici 1. pretkola Europske lige Hajduk u četvrtak (18.30 sati) igra u Rakvareu protiv estonskog kluba JK Sillamäe Kalev, a trener Burić kaže kako su dobro snimili protivnika.

“Mi smo spremni za prvu utakmicu i nestrpljivo je očekujem, vidim po momcima na treningu, govor tijela je pozitivan i to treba prenijeti u četvrtak na utakmicu i nadam se da ćemo u Estoniji odigrati dobar susret” – rekao je trener Burić na početku konferencije.

Hajdukovci su dobro snimili protivnika, zna se skoro sve o Sillamai Kalev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Joško Španjić je zajedno sa snimateljem Prkićem bio u Estoniji. Odigrali su 16 utakmica u prvenstvu, imaju snage za 90 minuta, ali mislim kako smo našim radom na pripremama isto daleko dogurali, no utakmica će pokazati točno gdje smo” – izjavio je novi strateg Hajduka.

Progovorio je Burić i o kvalitetama protivnika u 1. pretkolu, o tome kako su čvrsti u obrani, ubojiti u kontra napadu.

“U zadnjoj utakmici su igrali protiv jedne od najjačih momčadi u Estoniji, njihova igra i koncepcija se bavi na jakoj defanzivi, koja se onda transformira prema naprijed, dodavanjima prije svega na brze Kvasovu i Silića. Linije su zgusnute, na prekidima su jako visoki, niz igrača preko 1,90, tu moramo biti koncentrirani. Jedan prekid vas može uzdrmati” – dodao je Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje da li je zadovoljan s odrađenim pripremama u Sloveniji i Austriji, Burić je rekao sljedeće:

“S obzirom kako je bilo sve komprimirano morali smo prihvatiti takvu situaciju. Malo vremena je bilo na raspolaganju, treninzi su u ovom momentu važniju pa smo i prije utakmica odrađivali treninge od 100-120 minuta. Odradili smo što smo htjeli, sadržajno u ovo kratko vrijeme, momčad je odradila jako dobro, donekle se na utakmicama i sprovelo ono što se radilo na treningu. Tražim puno od njih, ali im trebam im dati mjesta, vremena i prostora da se razvijaju.”

Ne zna se još koji će igrači ići put Estonije, zna se samo broj, a to je 21 igrač Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Još danas odrađujemo trening pa ćemo poslije njega odrediti tko ide. Morat ćemo voditi par igrača više, dolazimo u drugu klimu, 21 igrač. Naš cilj je da prođemo, mi idemo svaku utakmicu pobijediti, bez obzira na to koji je protivnik” – samouvjereno je naglasio šef Bijelih.

Na pitanje kakav ćemo Hajduk gledati ove sezone, trener Burić je rekao:

“Hajduk će biti organiziran, dinamičan, brz i agresivan”. S time je zaključio konferenciju za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.