Reakcije na debakl Bayera u finalu EL: ‘Veliko razočarenje, ali moramo biti iskreni’

epa11361616 Piero Hincapie of Leverkusen (R) in action agaist Teun Koopmeiners (C) and Mario Pasalic (L) of Atalanta during the UEFA Europa League Final soccer match of Atalanta BC against Bayer 04 Leverkusen, in Dublin, Ireland, 22 May 2024. EPA/ADAM VAUGHAN

Nogometaši Bayera pomalo iznenađujuće, a pogotovo s obzirom na 0:3, izgubili su u finalu Europske lige od talijanske Atalante. Bayer Leverkusen izgubio je nakon što su odigrali čak 51 utakmicu bez poraza te uvjerljivo pokorili Bundesligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atalanta, za koju igra i hrvatski reprezentativac Mario Pašalić, slavila je na krilima Ademola Lookmana, koji je zabio sva tri gola. Momčad Xabija Alonsa zapravo nije imala šanse protiv razigrane Atalante kojoj je ovo prvi europski trofej.

Nakon utakmice posve je razumljiva bila tuga u redovima momčadi Bayera.

Oglasio se Granit Xhaka, koji tvrdi kako se znalo da će to biti teška utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Iskreno, nismo zainteresirani za niz neporaženosti i tako je bilo od početka. Stvar je o utakmici, izgubili smo u finalu. To je nogomet, rekli smo da će biti teška utakmica. Čestitke Atalanti. Šteta što nije dobro završilo. Izgledali smo odlično do ove utakmice i činjenica da nismo uspjeli napraviti što inače radimo je dio igre i moramo to prihvatiti.”

Nakon njega sve je komentirao i kapetan Bayera Jonathan Tah:

”Veliko razočaranje. Kad dođeš ovako daleko, želiš drugačiji rezultat. Ipak, moramo nastaviti dalje, bitna je utakmica ispred nas. Čak i ako boli, moramo pretrpjeti, od sutra krećemo dalje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robert Andrich bio je također razočaran:

”Preferirao bih da je ovo bila neka nebitna utakmica. Teško je ovo prihvatiti, ali moramo biti iskreni. Čestitke Atalanti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.