(FOTO) Damir Martin osvojio srebro: Za milimetar u sjajnom finišu mu pobjeglo zlato!

Foto: fah

Nova, treća olimpijska medalja za Hrvatsku, Damir Martin u sjajnom je finišu zamalo stigao do zlata, no, i srebro je veliki, novi, uspjeh hrvatskog veslanja, ovog puta u samcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Naime, razlika između njega i protivnika bila je manja od stotinke. Hrvatski veslač Damir Martin, sjajno je veslao u stazi pet i donio Hrvatskoj novu medalju, ukupno treću, na ovim Olimpijskim igrama, u foto finišu ostao je bez zlatnog odličja, iako je fenomenalno finiširao. Najbolji hrvatski skifist u posljednjoj utrci dao je sve od sebe te se s pravom može reći kako se radi o utrci života za hrvatskog veslača.

Foto: fah
Foto: fah

Naravno, odmah nakon sjajne utrke društvene mreže su eksplodirale s obzirom kako je pisalo na monitoru da je hrvatski veslač stigao prvi, da bi tisućinka presudila.  Pobjednik u dramatičnoj završnici je Mahé Drysdale  iz Novog Zelanda. Sjajni  Vukovarac je u finišu žestoko potegnuo, dao sve od sebe,, izjednačio se pa čak i prestigao izazivač iz Novog Zelanda, ali na kraju je Drysdale bio za koju tisućinku brži od hrvatskog veslača.  Nakon utrke bio je, razumljivo, malo razočaran, ali i presretan zbog srebrnog odličja zlatnog sjaja te vidljivo iscrpljen.

Broncu je osvojio trostruki uzastopni svjetski prvak Čeh Ondrej Synek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Tijek same utrke:

Martin je krenuo snažno u finalnu utrku, vodio je prvih 1300 metara da bi ga tada pretekao Drysdale koji je sjajno odvezao središnji dio utrke. Uoči posljednjih 500 metara Drysdale je imao 80 stotinki prednosti u odnosu na Martina, da bi 28-godišnji Vukovarac sjajno finiširao i u posljednjim se metrima izjednačio s Drysdaleom, da bi o naslov odlučivao foto-finiš.

Drysdaleu i Martinu izmjereno je isto vrijeme, ali dodatnim pregledom snimke zlatna medalja dodijeljena je 37-godišnjem Novozelanđaninu, koji je u Riju branio zlato iz Londona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Kakvo se tek sada slavlje sprema u veslačkoj zajednici, nakon što im se pridruže i zlatna braća Sinković. Povijesne Olimpijske igre hrvatskog veslanja.

REZULTATI FINALA:

1. Mahe Drysdale (NZ)  6:41.34
2. DAMIR MARTIN (HRV)   6:41.34
3. Ondrej Synek (Češ)  6:44.10
4. Hannes Obreno (Bel)             6:47.42
5. Stanislav Ščarbačenija (Bje)       6:48.78
6. Angel Fournier Rodriguez (Kuba)      6:55.90

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.