Dan ‘D’ za Vatrene i tko je već osigurao osminu finala Eura?

Foto: fah

Približava se kraj prvog dijela Europskog nogometnog prvenstva, odnosno grupne faze Eura. I dok je pred Hrvatskom najveći izazov na Euru i ”dan D”, točnije susret protiv Škotske u jednoj neravnopravnoj situaciji u kojoj će škotskih navijača biti na stadionu u Glasgowu, dok će se Hrvati ”svijećom morati tražiti”, neke su reprezentacije već osigurale osminu finala, i ne samo to, poznata su već dva para osmine finala. Dakle, u subotu 26. lipnja u Amsterdamu se sastaju Wales i Danska, a u kasnijem terminu u Londonu igraju Italija i Austrija. Favoriti su ponajprije Talijani protiv Austrije, a onda i Danci protiv Walesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesto u osmini finala osigurali su još Nizozemska i Belgija, koje će igrati u nedjelju 27. lipnja, tek čekaju tko će im biti supranici. Nakon Italije dojam je da su upravo Belgijci i Nizozemci pokazali najviše.

Kako smo već spomenuli danas je dan odluke u grupi D, danas igra Hrvatska. Od 21 sat u Glasgowu Hrvatska će igrati protiv domaćina, bit će to direktni sportski obračun, koji Škoti najavljuju kao rat, za osminu finala, obje reprezentacije moraju igrati na pobjedu, u drugoj će utakmici iste grupe snage odmjeriti Engleska i Češka, dvije su to reprezentacije koje su ujedno i u najboljoj poziciji glede plasmana u osminu finala. Remi bi i jednima i drugima donio prolaz, Česima s prve a Englezima s druge pozicije, koja je po mnogima bolji izbor od prvog mjesta. Pobjednik dvoboja Hrvatske i Škotske na Hampden Parku ima izglede završiti na drugom ili trećem mjestu, no jedno je sigurno, pobjednik susreta Škotska – Hrvatska ide dalje, remi u toj utakmici nikome ne donosi prolaz.

Raspored utakmica drugoga kruga Europskog nogometnog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osmina finala:

Subota – 26. lipnja

18.00 Amsterdam: Wales – Danska
21.00 London: Italija – Austrija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedjelja, 27. lipnja:

18.00 Budimpešta: Nizozemska – 3D/E/F
21.00 Sevilla: Belgija – 3A/D/E/F

Ponedjeljak, 28. lipnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18.00 Kopenhagen: 2D – 2E
21.00 Bukurešt: 1F – 3A/B/C

Utorak, 29. lipnja:

18.00 London: 1D – 2F
21.00 Glasgow: 1E – 3A/B/C/D

ČETVRTFINALE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. srpnja (St Peterburg), 18:00 (F1 – 3 A/B/C) – (D2 – E2)
2. srpnja (München), 21:00 (B1 – 3 A/D/E/F) – (A1 – C2)
3. srpnja (Baku), 18:00 (C1 – 3 D/E/F) – (A2 – B2)
3. srpnja (Rim), 21:00 (E1 – 3 A/B/C/D) – (D1 – F2)

POLUFINALE

6. srpnja (London), 21:00
7. srpnja (London), 21:00

FINALE

11. srpnja (London), 21:00

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.