Dani Olmo dolazi na Dinamovu proslavu naslova prvaka, zašto ne dolazi Nenad Bjelica?

Foto: fah

Bivši trener Dinama, Nenad Bjelica, ponovno je u Zagrebu. Naime, trener koji je s Dinamom napokon izborio to europsku proljeće u fazi je selidbe iz grada, a u razgovoru za RTL je potvrdio da zapravo još nije pronašao novi klub. Podsjetimo, više se puta pisalo da će bivši uspješni trener Dinama preuzeti turski Fenerbahče, spominjao se i Betis. No, zasad je Bjelica, unatoč brojnih medijskih spekulacija, bez angažmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svašta se pisalo, ali puno toga nije bilo istina. S Betisom uopće nije bilo pregovora, ali jest s Fenerbahčeom. Otišli su dosta daleko, ali se zadnjih mjesec dana ništa nije izdogađalo. Ima dosta upita, ali ne bih želio o imenima klubova. Ima ih od liga Petice do istočnih zemalja, ali vjerujem da ću do početka sljedeće sezone imati posao”, rekao je bivši Dinamov trener. Dinamo će, podsjetimo, uskoro proslaviti naslov prvaka Hrvatske, u tom naslovu velike zasluge ima i Bjelica. Na proslavu će doći Dani Olmo, ali ne i Bjelica, iako će medalju prihvatiti.

“Sigurno neću doći. Nije me nitko zvao, a ne bih došao ni da jest. Imam svojih obveza, a ni taj rastanak s Dinamom nije bio tako bezbolan da bih se sad nacrtao u Maksimiru. Ako mi pošalju medalju, prihvatit ću je, zašto ne bih? Pripada mi, ali nikoga za nju neću moliti. Mi smo u tih 26 kola ostvarili veliku prednost i ponosni smo na to što smo ostvarili. Osobno si pripisujem tu titulu kao što si nisam pripisao onu kad sam došao na samom kraju sezone”, poručio je bivši Dinamov trener, koji je s igračima, kako kaže, ostvario sjajan odnos. Navodno se s nekima čuje i danas.

“Sa svojim stožerom sam u kontaktu svaki tjedan. Igrače ne volim previše dirati jer im treba mir, a i trebaju se fokusirati na kraj prvenstva i na novog trenera. Međutim, svako malo me netko od njih nazove. Ne pričamo o Dinamu, nego ovako općenito…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelica je komentirao i činjenicu da se novi trener Dinama, Igor Jovićević, našao na udaru kritika jer momčad nakon povratka poslije višemjesečne pauze ne igra baš kako se očekivalo. Jovićević tvrdi kako je to smišljeno tempiranje za ono najvažnije što slijedi, dakako, mislimo na kvalifikacije za Ligu prvaka. Jovićević ima i jednu olakotnu okolnost za razliku od Bjelice novi trener Dinama na raspolaganju nema Danija Olma.

“Gledam Dinamove utakmice kao i čitav HNL, ali Dinamovu igru ne bih komentirao. To više nije na meni i nemam ja što savjetovati Jovićevića jer on najbolje zna. Nije on u ovom poslu dva i pol mjeseca. On jako dugo radi i ima dovoljno iskustva da pripremi ekipu. Mogu samo reći da svakom treneru koji je u bilo kojem klubu dolazio nakon mene nije bilo lako zbog odnosa koje sam uspostavio s ljudima i igračima u klubu. Moj stručni stožer i igrači podignuli su letvicu jako visoko. Od Dinama se puno očekuje, a u situaciji kad je titula već osvojena i nakon koronavirusa, novom treneru nije lako. Treba imati strpljenja i vjerujem da će Dinamo pod Jovićevićem pokazati bolje igre”, zaključio je bivši trener prvaka Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.