Dani Olmo, nova zvijezda španjolske reprezentacije: Čestitke stizale sa svih strana, Dinamo i dalje u fokusu…

Foto: fah

Nogometaš Dinama, Dani Olmo, debitirao je za Španjolsku protiv Malte u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. I to na kakav način? Španjolska je deklasirala Maltu 7:0, a jedan pogodak zabio je i najbolji nogometaš hrvatskog prvaka. Zaista impresivan početak karijere Danija Olma u reprezentativnom dresu, ali i nagovještaj skorog odlaska iz Dinama.  Prema svemu sudeći Olmo će već za dva mjeseca vjerojatno zauvijek napustiti Dinamo. U igri je, navodno, čak i veliki Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I prije nego li je postao A reprezentativac Olmo je poručivao kako mu je san igrati za najbolju selekciju Španjolske, iako je u jednom trenutku pojavila mogućnost da Olmo zaigra i za Vatrene, no, takva mogućnost bila je otvorena vrlo kratko vrijeme.

Kako se osjeća Olmo nakon što mu se ispunio nogometni san?

‘Ne znam koje bih najljepše rečenice izrekao nakon debija za reprezentaciju. Mogu samo one standardne, a koje su skroz iskrene, koje izlaze iz srca. Presretan sam, ponosan, osjećam se fenomenalno, divno. Ostvario sam svoj san, ono o čemu sam razmišljao od početka svoje nogometne karijere”, kazao je za Sportske novosti španjolski nogometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li mogao pretpostaviti da će debi za Španjolsku biti tako uspješan?

”Sanjao sam da ću zaigrati za reprezentaciju, nadao sam se tome, vjerovao u to. Međutim, niti u najluđim snovima nisam se nadao da ću imati baš takvu premijeru, da ću nakon tri minute odmah pogoditi mrežu. Tko bi, uostalom, mogao tako nešto sanjati, predvidjeti? Nogometni život zaista zna napisati sjajne priče, meni se, eto, dogodila.”

Zvijezde španjolske reprezentacije sjajno su prihvatile Olma?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Bilo je super od prvog dana kad sam došao. Osjećao sam se kao da sam oduvijek bio s njima. Sjajni su to dečki, sjajna reprezentacija, super ljudi. Sve se eto tako poklopilo, niti sam ne bih mogao smisliti bolji scenarij. Čudo jedno kako je bilo dobro.”

Hoće li dobiti minutažu protiv Rumunjske u ponedjeljak?

‘Ne znam, o tome će odlučiti izbornik. Ja se odlično osjećam, spreman sam.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olmo je dobivao nakon debije čestitke sa svih strana, čestitali su mu suigrači iz Dinama?

”Ne mogu vam izbrojiti koliko sam dobio čestitki. Čestitali su mi moji iz Dinama, prijatelji, ma svi živi. Evo, sad im ovako zahvaljujem.”

Na utakmici je bila i kompletna obitelj mladog Španjolca…

”Tata, mama, ujak… Svi. Ali posebno mi je bilo drago što je mojoj premijeri svjedočila moja baka. Ona je rođena u Cadizu, u gradu u kojem smo igrali utakmicu. Debitirao sam za Španjolsku u gradu u kojem je ona rođena, postigao pogodak. Baka je sjala od sreće, ja također.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olmu je i dalje u fokusu Dinamo, derbi protiv Hajduka i Liga prvaka…

”Događaju mi se fenomenalne stvari. Jedna za drugom. Uživam u svakoj sekundi provedenoj na travnjaku. Sad mi je u fokusu, naravno, sljedeća utakmica reprezentacije s Rumunjskom, te moj Dinamo u kojem sam stigao do reprezentacije. Kad se vratim u Zagreb, prvo je derbi s Hajdukom koji želimo dobiti, još se više odvojiti na prvom mjestu. A onda idemo u Milano. Želimo još jedno proljeće u Europi, želimo nastaviti ono što gradimo, želimo još jedan uspjeh. Nadam se da ćemo uspjeti, imamo kvalitetu, dobro igramo. Neka se sve tako nastavi”, zaključio je najbolji nogometaš Dinama, kome vrtoglavo, iz dana u dan, raste cijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.