Dani Olmo otkrio: Dalić me zvao, ali ja sam ga odbio

Foto: Twitter

Zvijezda Španjolske i Barcelone, Dani Olmo, vijek ističe da se nogometno i ljudski formirao u Hrvatskoj. To je napravio i u DAZN-ovom dokumentarcu Come On Futbol. No, otkrio je i kako je odbio poziv u reprezentaciju Hrvatske prije SP-a 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želio sam biti dio sportskog projekta i Dinamo mi je to omogućio. Kada napustiš Barcelonu, nije sve savršeno. U Hrvatskoj sam to shvatio. Ali, tamo sam postao čovjek, na terenu i izvan njega. Nogomet može pomoći na razne načine. Mi nogometaši smo utjecajne osobe, iako ponekad ne razmišljamo tako. Želio sam pomoći u Hrvatskoj.

Na mene su najviše utjecali ljudi koji su tamo proživjeli rat. Među njima je bilo i nogometaša. Neki nisu imali ruku ili nogu. Govorim o klupskim legendama”, pripovijeda kako ga su ga formirale Hrvatska i njena burna povijest.

Ispričao je da se Zlatku Daliću zahvalio na pozivu da ide na SP prije šest godina, na kojem je Hrvatska osvojila srebro: “Tada sam bio najbolji igrač hrvatske lige, a španjolska reprezentacija me nije zvala. No, rekao sam Hrvatima da ne želim igrati za njih. Zahvalio sam im i rekao da je moj san igrati za Španjolsku.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.