Dani Olmo ”sigurno ostaje u Maksimiru”: Nakon devedesetih i jake Croatije stvara se veliki Dinamo?

Foto: fah

Dinamo, kako smo već pisali, večeras od 21 sat u Trondheimu igra uzvratnu utakmicu play offa Lige prvaka protiv Rosenborga. S obzirom na kvalitetu, ali i na rezultat prve utakmice iz Maksimira, hrvatski prvak veliki je favorit. Naime, golovima Oršića i Petkovića Dinamo je na Maksimiru slavio s uvjerljivih 2:0. Moglo je biti i više u korist hrvatskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne samo da će Dinamo izglednim plasmanom u Ligu prvaka dobro zaraditi, nego će, kako pišu Sportske novosti, zadržati na radost brojnih navijača, u svojim redovima i najboljeg igrača, Danija Olma. Dakle. ako se Dinamo plasira u Ligu prvaka, a vrlo blizu je tome, Dani Olmo ”sigurno ostaje u Maksimiru…” Sjajne su to vijesti za Modre i za ambicije kluba koje su očito nakon dolaska Nenada Bjelice iz sezone u sezonu sve veće. Dinamo je, kako to i sam trener tvrdi, danas jači nego prošle sezone kada je briljirao u Europi.

”Doduše, izvori kažu da je ta mogućnost 90 posto, ostalih 10 otpada na moguću tzv. nemoralnu ponudu nekog inozemnog kluba”, navode Sportske novosti. Osim za ‘‘otprilike 25 milijuna eura i Ligu prvaka, Dinamo danas igra i za Danija Olma, svog ponajboljeg igrača. A Olmo pak igra za Dinamo i sebe, jer je u društvu ljudi od povjerenja kazao da bi želio ostati u modrom dresu ako se izbori najelitnije klupsko nogometno natjecanje na svijetu. Želi Dani igrati s Dinamom u Ligi prvaka, tu nema nikakve sumnje.”

Plasman Dinama u Ligu prvaka, a s obzirom na sjajne rezultate Modrih prošle sezone u Europskoj ligi kada su izborili osminu finala ovog natjecanja i stigli na korak do četvrtfinala, ispali su dosta nesretno od jake portugalske Benfice, bio bi šlag na tortu i nastavak jačanja Dinama u europskim okvirima. Dinamo je sasvim sigurno u ovom trenutku najozbiljnija momčad u ovom dijelu Europe, dakako, ne računajući talijanske divove kao što su Juventus, Inter, Romu ili Napoli. Hrvatski prvak jači je u ovom trenutku od bilo kojeg mađarskog, slovenskog, bosansko-hercegovačkog, srpskog, austrijskog, slovačkog,  ili bugarskog kluba, a i od nekih talijanskih klubova…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu, dakle, Dinamo sam drži ključeve odlaska ili ostanka Danija Olma, naime, bez Dinamove odluke Španjolac ne može nikamo, s druge strane, ako Modri, u što malo tko vjeruje, kiksaju u Norveškoj i ostanu bez Lige prvaka te budu primorani ponovno igrati Europsku ligi Olmo će gotovo sigurno otići. Uostalom, Lovro Majer, koji je navodno ”predodređen” da bude nasljednik Danija Olma, igra sve bolje, no, treba vremena, a u Ligi prvaka, u jakoj konkurenciji, vremena nema. Dinamo, kako je nedavno rekao i sam Nenad Bjelica, želi biti konkurentan i u najjačoj klupskoj nogometnoj ligi svijeta. Ako ništa drugo boriti se za 3. mjesto u grupi koje donosi europsko proljeće u nokaut fazi Europa lige.

Dinamo navodno Olmu nudi novi bogati petogodišnji ugovor, što bi, ako bi Španjolac pristao, značilo da se u Maksimiru, nakon projekta moćne Croatije sredinom devedesetih, ponovno stvara moćan klub sposoban za ”potući” se čak i sa najvećima. Croatia je, podsjetimo, 1999. na Old Traffordu kultnom engleskom Manchester Unitedu uzela bod.  Dvije godine ranije tukla Newcastle, remizirala s Atletico Madridom na Maksimiru u potpunosti nadigravši španjolskog diva. Trebalo je te 1997. biti barem 6:2 za Dinamo protiv Atletica na Maksimiru.

Sportske novosti također pišu kako je ”u zrakoplovu s Modrima na putu prema Norveškoj bio i otac Danija Olma, koji je inače redovit je posjetitelj Dinamovih utakmica gdje god Modri igrali, nije prvi put ni da je išao čarterom, ali kako se bliži kraj prijelaznog roka, tako je njegovo prisustvo u zrakoplovu i na utakmici još indikativnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Trondheimu su, uz Nenada Bjelicu, i Zoran Mamić i Marko Vukelić, dakle, stigao je i trojac koji odlučuje o sportskoj politici kluba, a tu su i Branko Hucika, menadžer Mislava Oršića, te Dario Zahora, koji je također menadžer, ali i bivši igrač Dinama i Rosenborga….”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.