Darijo Srna heroj Šahtara! Kapetan pogodio jedanaesterac i donio Superkup u Donjeck!

Foto: fah

Nogometaši Šahtara pobjednici su ukrajinskog Superkupa nakon što su u Odesi pobijedili kijevski Dynamo 2:0, a ključni pogodak na utakmici zabio je Darijo Srna u drugoj minuti sudačke nadoknade iz jedanaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije minute kasnije među strijelce se upisao i Brazilac u redovima Šahtara Bernard, potvrdivši tako trijumf sastava iz Donjecka.

Prijelomni trenutak utakmice dogodio se u 90. minuti kada je Alex Teixeira izborio kazneni udarac za Šahtar, a pritom je golman kijevskog sastava Aleksandr Šovkovski dobio izravni crveni karton.

Kako je Dynamo do tada obavio sve tri izmjene na vrata je stao branič Aleksandar Dragović. Kazneni udarac sigurno je realizirao Darijo Srna. Minutu kasnije Šahtar je potvrdio pobjedu, a pogodak je postigao Bernard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lošu večer aktualnog prvaka zaokružio je Sergej Ribalka koji je dobio crveni karton u šestoj minuti sudačke nadoknade. Naš reprezentativac Domagoj Vida je odigrao cijeli susret za Dynamo, dok je Eduardo da Silva utakmicu pratio sa Šahtarove klupe.

Šahtaru je ovo sedmi naslov pobjednika Superkupa pri čemu treći uzastopce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.