Dario Šarić ne posustaje – novim rekordom ušao u povijest Philadelphije

Foto: Twitter

Trenutno najbolji i najatraktivniji hrvatski košarkaš, Dario Šarić, u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta ruši rekord za rekordom, iz noći u noć igra odlično. Naime, hrvatski reprezentativac u uvjerljivoj pobjedi Philadelphije protiv Dallasa (116:74) nije odigrao na razini kako je to bilo proteklih tjedana, no, i to je je bilo dovoljno za novi rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić je u igri proveo 26 minuta, zabio je deset koševa (šut 3/9, trice 0/2, slobodna bacanja 4/4), uz 7 skokova, 5 asistencija, te po jednu ukradenu loptu i blokadu. Drugim riječima, znao je Šarić odigrati i bolje, iako je i ovakva statistika u jakoj NBA ligi dovoljna za više nego pozitivan dojam.  Šarićev prosjek u sezoni je 12.3 koševa, 6.3 skokova i 2.3 asistencije po utakmici. Dakle, zabio je nekoliko koševa ispod već ukorijenjenog standarda.

No, bode u oči prednost koju je Philladelphija ostvarila ispred Dallasa, to je ujedno i najveća razlika koju je Šarićev klub ostvario još od Milwaukeeja 2008. godine.  Šarićevih desetak koševa bilo je dovoljno za izjednačavanje rekorda tri velika košarkaša iz bogate povijesti Sixersa. Hrvatski košarkaš, u svojim prvim mjesecima NBA karijere, ostvario je čak 18 uzastopnih utakmica u kojima je postigao dvocifreni broj koševa, što je uspjelo samo legendama kao što su Allen Iverson, Clarence Weatherspoon i Lee Shaffer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno najbolji igrač Philadelphije Dario Šarić zadnji je put poentirao manje od deset puta na utakmici 4. veljače, kada je protiv Miamija zabio četiri koša, a Philadelphija izgubila.

Očito je kako Šariću godi posjet majke, koja je nazočila nekim njegovim utakmicama, što je Dario i sam priznao. Naime, mama Darija Šarića, koju naš reprezentativac opisuje kao velikog prijatelja i veliku podršku, napušta SAD i vraća se u domovinu 19. ožujka. Ako mama i odlazi kući vjerujemo kako će čarolija ostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.