(FOTO) Hrvatska je pobjednik Davis Cupa!

Lille, 25.11.2018. - Treći dan finala Davis Cupa između Francuske i Hrvatske, susret između Lucasa Pouillea i Marina Čilića. Na fotografiji Marin Čilić. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Nakon poraza u dvoboju parova, Hrvatska trećeg dana finala Davis Cupa u Lilleu ide po pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski izbornik Yannick Noah povukao je očekivan potez i u prvom meču nedjeljnog programa finala Davis Cupa u Lilleu na Marina Čilića poslao Lucasa Pouillea.

Pratite po setovima:

Drugi set

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić prvi servira, i dobija prvi gem, no u drugom Pouille izjednačava. Čilić diže razinu servisa i ide na 1:2, no onda ga stiže Pouille. Čvrsto drže obojica svoje servise, ali Čilić preko breaka dolazi do 2:4, odmah zatim ide na 3:5, te odnosi pobjedu u setu s 3:6

Prvi set

Pouille je lako dobio svoj prvi servis gem, zatim Čilić ima problema s prvim servisom, ali Pouille kod 40:30 šalje loptu u mrežu i dolazi do 1:1. Break lopta, ali Čilić šalje retern drugog servisa u mrežu, a onda i jednu paralelu, no promašajem ispušta priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin osvaja gem i 2:2 je. Marin dosta lagano prolazi kroz servis-gemove, no kod 4:3 Pouille osvaja gem bez izgubljenog poena. Čilić asom zaključuje za 4:4. Nakon pogreške Čilić ide na 5:5. Čilić je lako došao do 6:6 i do pobjede u prvom setu.

Ako ne odnese pobjedu, priliku za popravak ima Borna Ćorić, koji je također u petak pokazao sjajnu formu. Iako bi trebao igrati protiv Tsonge, francuski izbornik ostao je tajnovit i dopustio čak mogućnost da će u nedjelju na teren netko drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.