Davor Šuker nakon drame u Sočiju: ‘Vidim u očima igrača da su dobro pripremljeni, otvorilo nam se’

Foto: fah

Hrvatska je sinoć u Sočiju svladala Rusiju u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva nakon nove drame i raspucavanja jedanaesteraca. Vatreni će u polufinalu igrati protiv Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu u Sočiju i pobjedu Vatrenih, koju Hrvati slave diljem svijeta, komentirao je i predsjednik HNS-a Davor Šuker:

“Kako je bilo? Uh, nije lako zato jer sam u odijelu i kravati, morate biti u protokolu”, rekao je šef HNS-a Davor Šuker nakon  izlaska iz svlačionice, a prenosi portal 24 sata.

Dobro raspoloženi Šuker, koji je s Vatrenima osvojio broncu 1998. i bio ključni igrač te generacije kao najbolji strijelac Svjetskog prvenstva, požalio se na protokol:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volio bih i ja biti u bermudama, volio bih biti s prijateljima, naručiti pizzu, popiti pivo, pogledati utakmicu… Ali mi koji smo u nogometu znamo koliko je to odricanja. Vjerujem u ovu momčad, vjerujem u ovog izbornika, već se događa nešto kao 1998. godine. Imamo Englesku i vidim u očima igrača kad dođem na trening, kad uđem u svlačionicu, kad ih vidim na ručku… Vidim im u očima da su pripremljeni dobro. Pazite, ovo je prvenstvo gdje su favoriti otišli doma, gdje su već na odmoru… A nisu otišli jer su htjeli, već jer nisu uložili puno truda i želje…”

Drama protiv Danske ponovila se i sinoć protiv Rusije, Hrvatska je pet minuta prije kraja vodila 2:1, a onda je stiglo izjednačenje?

“Vjerujem da možemo daleko, ali ponizno. Dobro je da su se neke stvari otvorile, Belgija je gubila od Japana 2-0, vratila se i pobijedila Brazil. Ima dosta iznenađenja, ali dobro za nas što su mnogi favoriti otišli. I što mi igramo dobar nogomet. Zašto je bilo važno pobijediti Dansku? Luka je promašio penal, pa ga je zabio. Sad ga je opet zabio. Ja sam prognozirao i prije penala da ćemo proći, da svi budu mirni oko nas. Ovo je bio ruski rulet. Nisam vjerovao da će zabiti za 2-2, mislio sam da ćemo izdržati i proći prije penala. Da ćemo proći taj stres. Nije bilo lako, danas su bili neljudski uvjeti…”, kazao je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HNS-a dobio je pitanje i slovenskog novinara, koji je Šukera pitao je li ova reprezentacija Vatrenih bolja od one za koju je Davor igrao 1998.?

“Nisam dobro razumio pitanje, ha ha ha”, odgovorio je Šuker kroz smijeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.