Davor Šuker nakon nesretnog poraza Vatrenih u Londonu: ‘Mi takvu atmosferu nikad nećemo imati u Hrvatskoj! Što to Poljud ima, lupate bez veze!?’

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija je nesretno poražena (2:1) na Wembleyju od Engleske u odlučujućoj utakmici u skupini u sklopu 4. kola Lige nacija. Porazom je Hrvatska ispala iz najelitnijeg ranga Lige nacija, a Engleska je izborila Final Four.  Nakon utakmice predsjednik HNS-a, Davor Šuker, razgovarao je s novinarima te je povukao jednu zanimljivu usporedbu između Wembleyja, atmosfere na Wembleyju te atmosfere i ozračja i nepostojećeg komfora na hrvatskim stadionima, koji su u derutnom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prava je istina da hrvatski nogomet ima velikih problema s infrastrukturom godinama…

“Šteta za neke rezultate prije, ali to je zaista nogomet. Vidjeli ste prekrasan ambijent na Wembleyju, ali moramo biti realni. Što su Englezi promašili u prvom poluvremenu, mi smo ih kaznili i mogli smo dobiti utakmicu kod rezultata 1:0 kad smo imali lijepu šansu. I bili bi prvi i svi presretni, ali to je nogomet. Čestitam Englezima, zaista su napravili podvig i zasluženo osvojili prvo mjesto u skupini”, kazao je predsjednik HNS-a.

Šuker je, kako smo spomenuli, govorio i o atmosferi na Wembleyju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovakve atmosfere mi nećemo imati na našem stadionu. Eto i vas molim ako možete napraviti što možete ili ćemo se ovako veseliti vani, a kod nas ćemo… Eto, što bi da je pala kiša? Morao sam ovo izbaciti iz sebe, jer krajnje je vrijeme da nešto napravimo”, konstatirao je Davor Šuker.

Što Šukera u tom kontekstu najviše muči?

“Ono što me najviše muči kada vidim sve ove prekrasne stadione je kada bi mi imali tako nešto, bilo bi još više igrača, još više rezultata. Ali preostaje nam da se radujemo samo kada dođemo u ovako prekrasan grad i stadion.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nakon pitanja novinara NOVE TV Šuker je izgubio živce, a pitanje novinara je glasilo:

“Predsjedniče, apelirate na izgradnju nacionalnog stadiona. Znate li da Engleski nogometni savez razmišlja o prodaji Wembleyja jer smatra da je glavni problem i u Engleskoj obnova terena na kojima igraju manji klubovi i na kojima nogometaši počinju igrati. Je li to možda alternativa i za Hrvatsku, da tamo uloži novac namijenjen nacionalnom stadionu?”

Odgovor Šukera bio je vrlo oštar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne znam, postavili ste mi tako kompleksno pitanje, ali ono što mogu reći, sigurno se neće prodati Wembley. Ipak sam ja danas bio na ručku s vrhuškom FA-a. Kod njih nogomet nije samo 90 minuta, to je veliki biznis. Danas tu nije bila nijedna bengalka, ali mi smo ubijeni i jadni. Evo vi i vaša televizija i HTV dali ste više prostora navijačima i bili ste im dobra platforma, nogomet niste pratili”, rekao je Šuker piše portal gol.dnevnik.hr.

No, novinar se nije dao, nastavio je ”rešetati” Šukera.

“Englezi su utvrdili da je većina terena niželigaša u lošem stanju. Zbog toga, kao vlasnici Wembleyja, razmišljaju o njegovoj prodaji kako bi novac uložili na terene i stadione niželigaša. S obzirom na loše stanje svih stadiona u Hrvatskoj, razmišlja li se o tome i kod nas?”

Međutim, ni Šuker se nije predavao…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Gdje je Engleska, gdje Hrvatska od tog nivoa? Ajde obradi mi to malo! Koliko imamo stadiona da se ne sramimo kada dođu Englezi, jesi to napravio analizu”, pitao je novinara čelni čovjek Hrvatskog nogometnog saveza.

Nakon što je novinar Nove TV spomenuo Poljud Šuker je izgubio živce.

“Evo, ja ću glasovati za Poljud, a ti mi daj što to Poljud ima. Ne možete ovako, lupate bez veze…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.