Derbi Dinamo – Hajduk od 15 sati: Susret posebnog naboja i najveći derbi hrvatskog nogometa

Foto: fah

Dinamo i Hajduk igraju danas od 15 sati na stadionu Maksimir najveći derbi hrvatskog nogometa u sklopu 23. kola SuperSport HNL-a uz prijenos na Drugom programu HTV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo je susret posebnog naboja i najveći derbi hrvatskog nogometa. Čitam puno o tome kako je Hajduk autsajder u nedjelju, ali u derbi utakmicama nema autsajdera. Činjenica jest da smo mi favoriti. U momčadi imam stvarno dobru atmosferu i dobro smo odradili posljednje tri utakmice, rekao je trener Dinama Ante Čačić prije ogleda sa Splićanima.

– Lijepa utakmica, najljepša za igrati i za voditi. Na velikoj sceni pokazati koliko si dobar, svi se jako veselimo. Koji jesmo tu, pripremamo se i ono što znamo sigurno, imat ćemo 11 igrača i pet na klupi. Moramo biti hrabri i odlučni, to je jedini način da se nešto napravi na Maksimir, rekao je trener Hajduka Ivan Leko.

Dinamo je vodeća momčad hrvatskog prvenstva s 52 boda, osam više od drugoplasiranog Hajduka, a Modri imaju i utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je 102. derbi u prvenstvu. Dinamo je do sada slavio 47 puta, dok je Hajduk upisao 28 pobjeda. To je ukupno 52. utakmica koja će se igrati na Maksimiru, a Dinamo je uspješniji s 34 zagrebačka slavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.