Đerek ukupna pobjednica na gredi i parteru

Foto: HGS

Hrvatska gimnastičarka Ana Đerek ukupna je pobjednica Svjetskog Challenge kupa za sezonu 2020/21. na gredi i parteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je na tim spravama u Mersinu Đerek osvojila medalje u nedjelju, srebro na gredi i broncu na parteru. Treću medalju Hrvatskoj u sedam finala donio je Filip Ude, broncu na konju s hvataljkama. Tijana Korent završila je četvrta na preskoku i ujedno je treća u ukupnom poretku na toj spravi. Sara Šulekić je pak u svom prvom finalu u karijeri završila kao peta na dvovisinskim ručama (12,400), a Christina Zwicker bila je šesta na ručama (12,200) i gredi (11,200).

Đerek je za osvajanje ukupnog poretka na gredi trebalo minimalno srebro i ona ga je ulovila sa 12,600 bodova. Pobjeda na parteru već je i prije početka finala bila spremljena u džep, stoga je za nju i bronca (12,850) bila i više nego dovoljna.

– Teško mi je opisati koliko sam sretna, zadovoljna i preponosna na ovo što sam danas napravila. Ušla sam u dvoranu praznih ruku, a izašla s četiri nagrade. I nije to samo za danas. To su nagrade za cijelu ovu godinu, za sve što sam napravila. Osim pobjeda na našim CRO-GYM ligama, najboljeg rezultata na Europskom prvenstvu u Baselu, imam četiri Svjetska kupa iza sebe na kojima sam radila po dvije sprave i svaki put ušla u oba finala. Imam osam finala, šest medalja i na kraju dvije ukupne pobjede na rang listi Na parteru sam očekivala to, ali za gredu mi je trebalo zlato ili srebro i eto, uspjela sam, rekla je Đerek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sada je i definitivno, neću ići na Svjetsko prvenstvo koje je na jesen u Japanu. Moj plan je sada samo dobro se odmoriti pa ćemo vidjeti što ćemo i kako dalje, dodala je.

Udeu je Mersin bio jedna od posljednjih priprema za Japan. Drugi vikend zaredom, nakon Kopra, ponovno je bio brončani, ovaj put s ocjenom 14,150.

– Nisam zadovoljan vježbom. Sve je bilo super i na kraju, na saskoku sam malo zabrljao, ali bilo je dovoljno za treće mjesto. Sljedeća etapa je zadnja etapa CRO-GYM lige sljedećeg vikenda u Osijeku i onda se pripremamo za SP, kazao je Ude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korent je drugi put ove sezone ostala na korak do postolja.

– Malo sam razočarana jer sam opet bila četvrta kao i u Osijeku. Izgleda da mi ove godine nije baš bilo suđeno da budem na postolju. Nadam se da će se to sljedeće sezone promijeniti. No, svejedno, jako sam sretna sa svojim skokovima, s odrađenim natjecanjem ovdje, imali smo manje vremena za pripremu nego inače, pa je i to djelomično utjecalo. Uspjela sam ipak ostati biti treća u ukupnom poretku Svjetskog kupa, a to je veliki uspjeh za mene. Ponosna sam zbog toga, izjavila je Korent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.