Deschamps: Odigrali smo veliku utakmicu; Loew: Gol je bio nesretan

Foto: fah

– Odigrali smo veliku utakmicu protiv vrlo dobrog suparnika. Znao sam da će moji igrači biti spremni i bili smo raspoloženi za borbu. Nismo bili daleko od postizanja drugog pogotka, što bi nam donijelo sigurnost, ali nismo bili toliko ugroženi u drugom poluvremenu. Bio je to čvrst i kvalitetan dvoboj, rekao je izbornik Francuske Didier Deschamps nakon pobjede nad Njemačkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bili smo usredotočeni na naš posao na terenu. Znamo da moramo opravdati naslov svjetskih prvaka. Kad se trebamo braniti, to činimo zajedno, a isto tako i kad trebamo napadati. Momčadska izvedba je najvažnija. Bez suigrača ne bih mogao odigrati ovako dobro. Svi smo dali svoj doprinos, rekao je veznjak Francuske Paul Pogba.

Njemački izbornik Joachim Loew ne zamjera ništa svojim igračima:

– Bila je to utakmica iznimnog intenziteta. Bili smo ravnopravni i borili se do kraja. Jedan autogol je odlučio utakmicu. Ne možemo kriviti Matsa. To je bila nesreća. Znali smo da su Francuzi odlični u kontranapadima. Nismo mogli sve zaustaviti. No, ne mogu ništa zamjeriti igračima koji su se borili i ostavili sve na terenu. Nedostajalo nam je prodornosti u zadnjoj trećini. Izgubili smo i svi su razočarani, ali još uvijek su pred nama dvije utakmice u kojima sve možemo ispraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nismo bili lošija momčad. Bilo je malo prilika na obje strane, a mi smo izgubili zbog nesretnog autogola. Šteta, mislim da smo zaslužili bod. Imamo kvalitetu i možemo se nositi s najboljim momčadima. U sljedećoj utakmici moramo pokazati da smo i mi u tom društvu, smatra veznjak Njemačke Joshua Kimmich.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.