Deset hrvatskih paraolimpijaca na Međunarodnom prvenstvu Slovenije

Foto: fah

U slovenskom Laškom od 5. do 10. svibnja održat će se Međunarodno prvenstvo Slovenije u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom na kojem će nastupiti više od 300 natjecatelja iz 38 zemalja, među kojima i deset hrvatskih reprezentativaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku reprezentaciju predstavljat će Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić u kategoriji 3, Jelena Šišić u kategoriji 4, Sandra Paović u kategoriji 6, Mirjana Lučić u kategoriji 10, Danijel Lazov u kategoriji 1, Nino Baša u kategoriji 3, Tomislav Špalj u kategoriji 4, Pavao Jozić i Vjekoslav Gregorović u kategoriji 6.

“U Laškom očekujem dobre rezultate i osvajanje većeg broja odličja. Prije svega Sandre Paović, Anđele Mužinić i Helene Dretar Karić. Natjecanje u Laškom svakako je dobra provjera za predstojeće ekipno svjetsko prvenstvo koje će se održati od 15. do 21. svibnja u glavnom gradu Slovačke, Bratislavi na kojem će nastupiti ekipe u četiri kategorije,” kazao je izbornik Emil Gubica.

Zlatna paraolimpijka iz Rija, Sandra Paović za nastup u Laškom nada se da će igrati na svojoj razini i biti u mogućnosti ponovno osvojiti turnir faktora 40, a što je najjaači turnir po kvaliteti i broju sportaša, jer za nju je to zadnji veliki turnir prije Europskog prvenstva krajem rujna ponovno u Laškom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U Bratislavi na Svjetskom ekipnom prvenstvu po prvi puta igram para ekipno svjetsko prvenstvo i to u kategoriji 10 sa Mirjanom Lučić. Bit će iznimno zahtjevno za mene jer igram sa igračicama najmanjeg invaliditeta i iznimno dobro pokretnima ali veselim se i dat ću sve od sebe da pomognem Mirjani da ostvarimo najbolji mogući rezultat i iznenadimo neke od ekipa kao što su ekipe Njemačke ili Rumunjske. Mislim da ako ćemo biti na svojoj najkvalitetnijoj razini možemo iznenaditi i favorite,” kazala je Paović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.