(FOTO) Anđela Mužinić osvojila desetu medalju na velikim natjecanjima

Foto: Fah

“Sjajno se osjećam jer mi se ostvarila želja da osvojim medalju u pojedinačnoj konkurenciji na svjetskom prvenstvu,” kazala je stolnotenisačica Anđela Mužinić nakon što je na SP-u za osobe s invaliditetom u Celju osvojila broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrila je kako je uoči natjecanja bila nervozna i pod stresom.

“Prije natjecanja sam bila nervozna i pod stresom. Kvalitetno smo radili i trenirali, znala sam da sam dobra. ali sam to trebala i pokazati,” dodala je mlada Splićanka.

Anđelina je to deseta medalja s velikih svjetskih natjecanja. Na posljednjim paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru zajedno s Helenom Dretar Karić osvojila je ekipno srebro. Zajedno su osvojile i srebro i broncu na svjetskim prvenstvima, te tri zlata i broncu na ekipnim europskim prvenstvima, dok Anđela u ima i dva srebra u pojedinačnoj konkurenciji na europskim prvenstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sada slijedi kraći odmor od dvorane i stolnog tenisa kako bi riješila neke ispite na fakultetu, a potom kreću pripreme za Europsko prvenstvo koje je iduće godine. Prostora svakako za napredak ima.”

Zadovoljstvo nije skrivala niti njezina trenerica Mirela Šikoronja Ivančin.

“Prezadovoljna sam jer je konkurencija bila strašna, mislim da je ovo bilo najjače svjetsko prvenstvo u posljednjih 10 godina. Cijeli azijski dio je podigao nivo kvalitete, a mi smo pokazali da ih dobro pratimo. Žestoko smo se pripremali za ovo SP. Svaki mjesec smo odrađivali pripreme sa sparinzima, dovodili smo brojne strane ekipe u Zagreb i sve nam se vratilo u Celju,” kazala je Šikoronja Ivančin dodavši: “Anđela je sada kompletirala niz medalja, još samo nema medalju u pojedinačnoj konkurenciji na paraolimpijskim igrama, a nadam se kako će nju osvojiti u Tokiju za dvije godine.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na SP-u je nastupilo ukupno petero hrvatskih stolnotenisača. Uz Anđelu u ženskoj konkurenciji su nastupile i Helena Dretar Karić i Mirjana Lučić, dok su u muškoj konkurenciji nastupili Tomislav Špalj i Pavao Jozić.

“Već je velika stvar što smo imali petero predstavnika na svjetskom prvenstvu. U Celju su nastupili igrači iz 52 zemlje, a Hrvatska je po broju sudionika bila u prvoj trećini,” kazao je izbornik Emil Gubica naglasivši kako je reprezentacija nastavila niz osvajanja medalja na velikim natjecanjima.

“Nadam se kako će se niz nastaviti i na europskom prvenstvu, a potom i na POI u Tokiju 2020. godine. Mi se već polako pripremamo za Tokio, imamo kvalitetne igrače, a na vrata reprezentacije kucaju i mladi igrači,” dodao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.