Diego Schwartzman: ‘Najbolja mi je stvar što imam priliku igrati protiv tri najbolja tenisača’

epa08732339 Diego Schwartzman of Argentina reacts as he plays Rafael Nadal of Spain during their men’s semi final match during the French Open tennis tournament at Roland ​Garros in Paris, France, 09 October 2020. EPA/YOAN VALAT

Rafael Nadal svladao je Diega Schwartzmana i plasirao se u finale Roland Garrosa. Schwartzmana su pitali o igri protiv velike trojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je potpuno drukčiji tenis pogotovo kad se igra na tri dobivena seta. Protiv Đokovića, Federera ili Nadala moraš igrati svoj najbolji tenis tri, četiri ili pet sati. Fizički je strašno teško. Mentalno je strašno teško. Ne samo da moraš biti na najvišem mogućem nivou nego ih onda još i moraš pobijediti. Ja sam se odlično osjećao i volim igrati na tri dobivena seta. Fizički sam bio u savršenom stanju, ali teško je držati konstantan nivo tri ili više sati”, rekao je Schwartzman.

Nije znao reći tko je najbolji od te trojke.

“Nemam odgovor, ali fascinira me koliko su oni različiti na terenu i izvan njega. Rafa je ljevak, Federer je užasno agresivan, Đoković proklizava kao nitko nikada. Potpuno su različiti, a meni je najbolja stvar što imam priliku igrati protiv tih tipova. Rafa je Rafa. Njegova najveća kvaliteta je što zna kako napredovati. Nakon što je izgubio u Rimu odmah je otišao trenirati. Točno je znao što mora popraviti i to je i učinio”, rekao je Schwartzman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.