VIDEO: Dinamo pobijedio Hajduka s 3:2 nakon što je gubio 0:2

U nadasve zanimljivoj i uzbudljivoj derbi utakmici Prve HNL Dinamo je u Splitu pobijedio Hajduka s 3:2 (0:1). Hajduk je vodio s 2:0 golovima Sušića i Milića praktički do zadnjih minuta utakmice, a onda je Dinamo s dva pogotka Čopa i jednim Hernandeza preokrenuo utakmicu i pobijedio s 3:2. Veselje Hajdukovih navijača tko je naglo utihnulo…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je počela u sjajnom ambijentu. Prvu prigodu imao je Dinamo, no Soudani ju je promašio. Hajduk je poveo već u osmoj minuti, bosanskohercegovački reprezentativac Tin Sušić prošao je nekoliko igrača po desnoj strani i nenadano i izvrsno tukao, portugalski vratar Eduardo na vratima Dinama bio je posve nemoćan. Nakon primljenog pogotka Dinamo je uložio sve snage kako bi izjednačio rezultat, a sjajnu prigodu imao je Duje Čop koji je posve neometan ispred Hajdukovog golmana Kalinića – promašio loptu.

U 27. minuti jedan dobar napad Hajduka završen je obaranjem Mezge u kaznenom prostoru Dinama, sudac Bebek nije se odlučio dosuditi najstrožu kaznu. Prije odlaska na odmor još je Brozović bio u finoj poziciji da zabije gol Hajduku, ali je dugo oklijevao i Hajduk je s prednošću otišao odmoriti prije sljedećih 45 minuta.

Odmah na početku drugog dijela Dinamo je napravio veliki propust u obrani što je iskoristio Milić. Snažnim udarcem iz neposredne blizine poslao je loptu između nogu vratara Eduarda, Hajduk je poveo s 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je sada morao uistinu zaigrati riskantnije. Prvu prigodu imao je opet Soudani, no njegov udarac završio je na vratnici. Ipak, Soudani je u 70. minuti fino asistirao Duji Čopu koji je glavom tukao i pogodio, Dinamo je smanjio na 1:2 i utakmica je opet dobila na uzbuđenju.

U posljednj minuti hladan tuš na poljudskom stadionu. Opet je Soudani probio Hajdukovu obrambenu liniju, fino dodao Čopu koji snažnim i preciznim udracem pogađa – Dinamo je u 90. minuti izjednačio na 2:2.

I kada su svi mislili da će utakmica završiti bez pobjednika opet je Soudani bio asistent, krasno je nabacio u srce Hajdukovog kaznenog prostora gdje je najviši bio Hernandez, glavom je zakucao loptu u mrežu za veliko slavlje Dinama, nakon rijetko viđenog preokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.