Dinamo protiv Žalgirisa do finih 2-0 u kvalifikacijama za Ligu prvaka

Nogometaši Dinama uspješno su apsolvirali prvi dvoboj 2. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka, na svom su maksimirskom travnjaku svladali s 2-0 (0-0) znanjem skromnu momčad litvanskog Žalgirisa. Uzvrat je za tjedan dana u Kaunasu i uistinu ne bi trebalo očekivati neka neugodna iznenađenja, hrvatski prvak ipak je kud i kamo snažniji i kvalitetniji od litvanskog…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, dugo je trajalo mučenje nogometaša zagrebačke momčadi koji su tek u nastvku slomili otpor upornih ali ne odveć opasnih litvanskih igrača. Koji su se u Zagreb stigli isključivo braniti, a da je tako svjedoči i statistika prvog poluvremena u kojem gosti nisu uputili niti jedan udarac na gol. K tome, Dinamo je imao apsolutnu dominaicju, držao je loptu čak 71 posto vremena, no isuviše se gubio u jalovim dodavanjima.

Agresivniji pristup u nastavku donio je ploda. Soudani je u 58. minuti finim lob udarcem svladao vratara Žalgirisa i to je bio početak pada litvanskog sastava. Osjetio se pad samopouzdanja kod gostiju koji su ubrzo primili još jedan pogodak, strijelc je bio Antolić, krasnim udarcem s petnaestak metara.

Bilo je još prigoda za povećanje prednosti, no i s ovim rezultatom u Dinamu su zadovoljni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Dinama Zoran Mamić nakon utakmice je rekao:

– Pokazali smo solidnu partiju, bili smo strpljivi i koncentrirani. Znali smo da će Žalgiris igrati zatvoreno, a mi još nismo u optimalnom stanju. ipak, igrči su dobro odrađivali zadatke. Šteta što u prvom dijelu možda nismo bili bolji. Inzistirao sam na odmoru da igrači nastava strpljivo. I tako je bilo, došli smo do potrebne pobjede. Još će biti oscilacija u našoj igri, nova smo momčad. Nismo primili zgoditak, vjerujem u naš prolaz i ozbiljno ćemo se pripremiti za uzvratnu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.