Dinamo svladao Rijeku golom iz kaznenog udarca u 95. minuti

Zagreb, 25.02.2024. - Utakmica 24. kola HNL-a Dinamo - Rijeka. Na fotografiji Franjo Ivanović, Josip Mišić. foto HINA/ Tomislav PAVLEK/ ml

U derbi dvoboju 24. kola HNL-a na maksimirskom su stadionu nogometaši Dinama pobijedili Rijeku s minimalnih 1-0 (0-0) čime su smanjili zaostatak za vodećim dvojcem na ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je ostala prva i ima 50 bodova. Drugi Hajduk ima 49, dok je Dinamo sada treći s 47 bodova uz to što aktualni prvak ima utakmicu manje. Dinamo je do bodova u derbiju došao golom iz jedanaesterca u 95. minuti, a strijelac je bio Fran Brodić.

Premda su nogometaši Rijeke žustro i energično otvorili utakmicu Dinamo je relativno brzo primirio gostujući pritisak. Domaći nogometaši nametnuli su svoj ritam, dominirali su u posjedu, no gostujući vratar Labrović nije bio često u opasnosti.

Premda je sve bilo spremno za derbi bez golova u 94. minuti je Goda napravio nesmotreni prekršaj na Špikiću, a sudac Bel je dosudio jedanaesterac. U 95. minuti miran i precizan je bio Brodić za 1-0 slavlje Dinama koji je tako u nekoliko dana ostvario dvije velike pobjede. Tijekom ovog tjedna Dinamo je prošao seviljski Betis te se plasirao u osminu finala Konferencijske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije tijekom nedjelje odigrat će se posljednja utakmica ovog kola, od 17.30 sati igraju Gorica i Slaven Belupo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.