Dinamo u lovu na Ligu prvaka, Aalborg je proučen i očekuje se dobar rezultat već u Danskoj

Nogometaši hrvatskog prvaka Dinama u srijedu navečer (20.15 sati) igrat će prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka, u gostima protiv danskog Aalborga. Iako zagrebačka momčad slovi kao lagan favorit Aalborg je sve samo ne momčad koju se može podcijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dansko prvenstvo u kojem je favorit bio Kopenhagen osvojio je iznenađujuće Aalborg i to s čak sest bodova prednosti. Još kad su nogometaši Aalborga osvojili i Kup postalo je jasno da se radi o veoma dobroj momčadi. Momčad Kenta Nielsena igra brz i moderan nogomet u kojem svaki igrač točno zna što mu je činiti: disciplina i brzina su im svakako jače strane.

Aalborg nije momčad sastavljena od velikih zvijezda, zapravo riječ je o sastavu s igračima koji su ponikli u mlađim kategorijama ovog kluba. U sastavu je tek jedan stranac, Spalvis iz Litve. Od domaćih igrača svakako valja izdvojiti 196 centimetara visokog napadača Nicklasa Heleniusa, igrača kojeg su prije koju godinu prodali u Aston Villu da bi se vratio na posudbu u redove matičnog kluba. Jedna od jačih karika je svakako lijevi bočni Jakob Ahlmann koji je u kadru reprezentacije kao i iskusni mu 30-godišnji kolega Rasmus Würtz koji igra zadnjeg veznog.

Aalborg ima i iskustva u europskim natjecanjima, u sezoni 1995./1996. plasirao se u skupine Lige prvaka te tako bio prva danska momčad koja je to uspjela. Isto su natjecanje igrali i u sezoni 2008./2009. kada su bili treći ispred Celtica, a iza Manchester i Villarreala te natjecanje u proljeće nastavili u Kupu Uefa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, prošle sezone Aalborg nije bio dobar u europskom natjecanju. Aalborg je ispao već u 2. pretkolu Europske lige protiv Dile Gori iz Gruzije, koja je kolo prije eliminirala splitski Hajduk.

Jedan od Dinamovih trenera, Marijan Vlak koji je zadužen za “snimanje” Aalborga ovako vidi sljedećeg Dinamovog suparnika:

– Gledam sam zadnju utakmicu Aalborga protiv Miditylanda i vidio sve što je trebalo. Potvrdio sam svoja zapažanja iz prvog susreta, danski prvak je odlično uigrana momčad, fizički sjajno pripremljena. Nema tu puno dodira s loptom, nema paralelnih dodavanja, odmah idu okomito naprijed. Prvi gol zabili su nakon ubačaja sa strane, na prvoj vratnici bio je Jacobsen i zakucao loptu u mrežu, drugi je bio nakon sumnjivog kaznenog udarca, malo prehitro dosuđenog. Također, njihova glavna napadačka uzdanica Helenius opet je ušao u drugom poluvremenu u 63. minuti, on je zabio s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlak nadalje upozorava:

– Stalno Danci pritišću zadnju liniju, veliki presing igraju. Kažem, najjači im je adut ta uigranost, automatizam, šablonizirane akcije. To im je “forca”, to treba spriječiti. Međutim, siguran sam da Zoran i stručni stožer imaju rješenja i da će do srijede složiti plan kako “riješiti” Aalborg. Jer, uz već naglašene prednost, Aalborg ima i dovoljno mana koje mi možemo iskoristiti. Dinamo sigurno ima kvalitetu da može pobijediti već u prvoj utakmici i približiti se prolazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.