Dinamo uoči nastavka Lige prvaka: Kako do europskog proljeća?

Foto: fah

Nakon reprezentativnih uzbuđenja, nakon jedne pobjede i remija hrvatske reprezentacije, već za vikend na redu su klupska nadmetanja, a drugi tjedan nastavlja se Liga prvaka u kojoj hrvatski prvak ima svoju računicu i svoje ambicije za prolazak skupine. Naime, nakon prva dva kola Dinamo ima pobjedu i poraz u Ligi prvaka, i to poraz od momčadi koju mnogi smatraju jednom od favorita Lige prvaka, Manchester Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo za tjedan dana gostuje u Ukrajini,  u Harkivu (22. listopada), kod Šahtara, glavnog konkurenta za drugo mjesto u skupini. Podsjetimo, u prošlom kolu Šahtar je slavio u Bergamu protiv Atalante, a prije toga, u prvom kolu, poraženi su na domaćem terenu od Manchester Cityja.

Uoči nastavka natjecanja u Ligi prvaka stigla je vijest kako se tijekom utakmice protiv Čilea ozlijedio kolumbijski nogometaš Duvan Zapata, inače prvi strijelac Atalante, koji zbog ozljede neće igrati najmanje tri tjedna, u tom razdoblju još jedan Dinamov konkurent igrat će u Ligi prvaka dva puta protiv Manchester Cityja, Modrima bi, dakako, išlo na ruku kada bi City slavio u obje utakmice s obzirom da bi u tom slučaju poslije četiri kola talijanska momčad ostala bez bodova. Dinamo bi u tom slučaju bio na korak do minimalno trećeg mjesta, koje donosi europsko proljeće u nastavak natjecanja u Europsko ligi.

Dinamu, dakako, nije nedostižna ni druga pozicija u grupi koja donosi osminu finala Lige prvaka, no, za drugo mjesto hrvatski prvak morat će se ”potući” sa Šahtarom. Plavi ne bi smjeli izgubiti u Harkivu, jer nakon Harkiva uzvrat se igra na Maksimiru, Šahtar ima na svom kontu tri, kako smo već spomenuli, važna boda sa gostovanja u Bergamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.