Dinamovci se okupljaju već početkom siječnja, plave čeka zanimljivo proljeće

Foto: snimka zaslona

Kako smo već pisali nogometaši Dinama u 16. kolu Prve hrvatske nogometne lige svladali su Varaždin 4:0 te su kao jesenski prvaci okončali ovu super uspješnu nogometnu sezonu. Na Maksimiru Dinamo je još jednom pokazao veliku dominaciju, a strijelci su bili dva puta Bruno Petković te po jednom Mislav Oršić i Izet Hajrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petković se, pokazuju to posljednje dvije utakmice, konačno vraća u pravu formu, šteta što se prvenstvo prekida zbog zimske pauze. No odmor neće biti dug te će Mamić, ali i izbornik Zlatko Dalić, imati, nadajmo se, na raspolaganju potpuno spremnog Petkovića kad to bude najviše trebalo.

Dinamo je, podsjetimo, ove jeseni osvojio 33 boda, koliko ima i drugoplasirani Osijek, no Modri imaju dvije utakmice više.

Nakon uvjerljive pobjede trener Zoran Mamić imao je razloga za zadovoljstvo. Kako i ne bi, četiri gola za kraj sezone momčadi koja je nedavno pobijedila Hajduk razlog je dodatni za zadovoljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čestitke momčadi na dobroj igri, na uvjerljivoj pobjedi. Odigrali su utakmicu na jednom jako dobrom nivou i posebna mi je pobjeda s obzirom na to da je zadnja. Međutim, znate kako to biva kad je zadnja pa su u glavama na odmoru i putovanjima, to ponekad, odnosno često, zna izgledati nekoncentrirano. Ali momčad je danas pokazala zavidnu koncentraciju i energiju, bili su fokusirani cijeli tijek utakmice i apsolutno zasluženo pobijedili i to me čini sretnim”.

U utakmici za Modre su debitirali juniori, budućnost Dinama, Niko Janković te Josip Mišić, koji je na posudbi u Dinamu iz Sporting Lisabona. S obzirom kako u posljednje vrijeme igraju mladi Dinamovi nogometaši ne treba se čuditi ukoliko spomenuta dvojica u skoroj budućnosti budu stalni dio prve momčadi.

“Znali smo kad smo Josipa uzimali da u prvom dijelu neće biti od velike koristi. Dobro je trenirao posljednjih mjesec dana i odlučili smo mu danas dati neku minutažu da osjeti draž natjecanja. Niko je svojim nastupima za B momčad i za juniore posljednje dvije godine zaslužio da mu se ukaže prilika, da ga se nagradi, i u budućnosti će biti još igrača kao Niko Janković koji će dobiti priliku u prvoj momčadi”, smatra Zoran Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamovci će, kako smo već spomenuli, imati vrlo kratak odmor, odmah nakon božićnih i novogodišnjih blagdana momčad Zorana Mamića se ponovno okuplja. Ne treba to čuditi, s obzirom na brojne reprezentativne obveze, a budući da će reprezentacija imati nevjerojatno bogatu sljedeću godinu, s obzirom na činjenicu da su Modri izborili europsko proljeće, vremena previše nema. Nogometaši Dinama uvjereni su da mogu do osmine finala Europske lige, a, naravno, od reprezentacije se očekuje plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. Kvalifikacije počinju veću ožujku.

“Okupljamo se 3. siječnja, dva dana imamo testiranja i medicinske preglede. Petog siječnja odlazimo u Rovinj na 10 dana. Nije optimalno jer je to prekratko vrijeme za prave pripreme, ali ćemo pokušati iskoristiti vrijeme da se što bolje pripremimo za nastavak. Igramo s Rijekom na Maksimiru 19. siječnja i moramo biti na top razini”, zaključio je ove polusezone uspješni trener hrvatskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.