Dinko Cvitan odgovorio Zdravku Mamiću: ‘Tužit ću ga jer vrijeđa moju čast i ugled, iz zrakoplova se vidi kako je riječ o krivotvorini’

Foto: fah

Bivši državni odvjetnik Dinko Cvitan odgovorio je na prozivke i optužbe savjetnika Dinama, Zdravka Mamića, koje je on iznio dan ranije na svojoj tiskovnoj konferenciji na Maksimiru. Inače, Zdravko Mamić dan uoči izricanja nepravomoćne presude u Osijeku otišao je u Hercegovinu, točnije Međugorje, kako tvrdi ”da bi pronašao svoj mir te se pomolio Gospi.” U Hrvatsku se, kaže Mamić, može vratiti kad god zaželi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vratimo se bivšem državnom odvjetniku, RTL prenosi njegov odgovor Mamiću:

“SMS poruke koje je pokazao Zdravko Mamić su krivotvorina koja se vidi iz zrakoplova, a njegovi zaključci nemaju veze s istinom i predstavljaju najobičniju budalaštinu. Za sve izgovorene riječi kojima je vrijeđao moju čast i ugled podignut ću tužbu zbog naknade štete”, kazao je Dinko Cvitan.

Podsjetimo, Zdravko Mamić, optužio je ovog ponedjeljka na tiskovnoj konferenciji Cvitana te USKOK da vrše pritisak na sud kako bi donio osuđujuću presudu. Mamić je pritom rekao da je u posjedu prijepisa telefonskih razgovora od subote 3. lipnja u kojima je navodno sudjelovao Dinko Cvitan, a u kojemu od jednog od članova sudskog vijeća, kojega nije imenovao, bivši državni odvjetnik izrijekom opetovano traži osuđujuću presudu Mamiću i drugima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Institucija Državnog odvjetništva reketari i ucjenjuje ljude kako bi osudili nevinog čovjeka”, kazao je Mamić na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji u Maksimiru. Teške optužbe Zdravka Mamića očito su izazvale veliku buru u Hrvatskoj. Reagirao je DORH priopćenjem te su poručili da će tražiti krim istragu zbog Mamićevih optužbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.