(FOTO) Dino Rađa o ‘ispravljanju krive Drine’: Koliko vam to vremena treba ako smo zadnju medalju osvojili prije 23 godine?

Foto: fah

Nakon debakla hrvatske košarke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, nakon poraza od znatno oslabljene Litve u Osijeku i nakon neočekivanog kraha u Poljskoj, čelni ljudi HKS-a, među njima je i šef struke, Dino Rađa, pojavili su se na tiskovnoj konferenciji. Riješili nisu, naravno, ništa, no, zato je Rađa svalio krivnju na igrače, koji, dakako, i jesu najodgovorniji, oni su ti koji igraju, oni su i bez izbornika, ne podcjenjujući nikoga, trebali slaviti u Poljskoj. Nažalost, nemoguće je promijeniti igrače i uvijek ”ceh” na kraju plati izbornik, tek eventualno ponekad netko iz Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Bivši hrvatski reprezentativac, Dino Rađa,  pokušao je objasniti zašto igračima nedostaje želje te discipline kad igraju za svoju zemlju, odnosno, kad nose hrvatski dres. Ipak, o tome bi trebao govoriti trener, jer na parketu trener mora vidjeti daje li ili ne igrač 100 ili možda tek simulira?

Vidjeli ste kakav pritisak rade mladi igrači, to je teže provesti s ljudima koji imaju 30 godina. Znate, ja sam optimističan po pitanju budućnosti. Treba puno rada, ali sada nam se otvara prostor da u miru radimo i spremamo se za nešto dalje. Dozvolite da sam prošao puno toga i znam što treba da bi se došlo do rezultata. Mogu vam samo obećati da će se od danas samo tri postulata postaviti pred trenera: rad, red, disciplina. Tko je voljan to pratiti, bit će tu, tko nije voljan, zahvalit ćemo mu se”, kazao je Dino Rađa, bez riječi samokritičnosti. Koliko to vremena treba ako je hrvatska košarka zadnju medalju na velikom natjecanju osvojila prije 23 godine? Koliko će Hrvati čekati, dok Slovenci i Srbi osvajaju medalje, uključujući i zlatne?

Tko je odgovoran zato što nema te spomenute discipline, odgovornosti…?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rekao sam, ne možemo mijenjati ljude od 30 godina. Da je to tako lako, onda bi to svatko radio. Da je moguće ispraviti kriv Drinu jednim potezom… nisam Baltazar. Ljude treba odgajati, to je proces koji treba vrijeme. Ne možeš istovremeno ići u rat sa svima, moraš birati bitke da dobiješ rat. U životu mora biti kompromisa”, rekao je šef struke, koji zapravo se i bavi izbornicima, Dino Rađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.