Dio Barceloninih zvijezda odbio veliko smanjenje plaća, Messi pristao na manju zaradu?

Foto: fah

Katalonski klub Barcelona od svojih je zavijezda zatražio smanjenje plaća, a s obzirom na dugove s kojima se spomenuti klub nosi. Katalonski div od zvijezda traži da se odreknu ogromnog dijela plaća. Zbog dugova Barca je prinuđena na kompromis i razgovor s igračima glede smanjenje plaća, neki su igrači pristali na to, no klub je od nekih tražio previše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelništvo kluba organiziralo je sastanak sa Gerardom Piqueom, Sergijom Busquetsom, Jordijem Albom i Sergijem Robertom te je postavilo pred njih nevjerojatne zahtjeve. Naime, čelnici katalonskog diva zatražili su od svojih nogometaša da se odreknu 40 posto plaće za novu sezonu. Klub im je ponudio 60 posto plaće te da preostalih 40 posto dobiju u predstojećim godinama ugovora s klubom. Na takav zahtjev čelnika Barce igrači nisu mogli pozitivno odgovoriti te su priopćili klubu kako su već dobar dio plaće poklonili tijekom vladavine prethodnog čelništva te su poručili da ne mogu pristati na nova drastična smanjenja svojih primanja.

Razgovori o smanjenju plaća bit će nastavljeni, gotovo svi igrači su u redu za razgovore, a među njima je i najbolji igrač Lionel Messi koji je navodno već pristao na manju plaću. Po novom ugovoru Messi je spreman za sljedeću sezonu zaraditi ‘tek’ 20 milijuna eura, no sve će se to nadoknaditi u preostale četiri godine ugovora. Dakle, ako se sve ispoštuje Messi se ne odriče ničega.

Katalonski klub namjerava puno toga uštediti prodajom nekih igrača, koji u klubu ionako služe tek kao ”ukras”, kao što su Miralem Pjanić, Philippe Coutinho i Samuel Umtiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.