Direktor Crvene zvezde podcjenjuje Dinamo, no, složit ćemo se, Modri ipak nisu najbolji u regiji, Juventus je nešto bolji…

Foto: fah

Nogometaši Dinama već drugu sezonu zaredom igraju vrlo dobro u Europi, na trenutke i odlično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle sezone su predvođeni trenerom Nenadom Bjelicom ispali u osmini finala Europske lige i to uz dosta nesreće od Benfice, ove sezone u Ligi prvaka u četiri utakmice jednu su izgubili, osvojili pet bodova, a protiv Šahtara na Maksimiru su u sudačkoj nadoknadi vodili 3:1, nažalost, sudac, splet okolnosti, i završilo je 3:3. No, i dalje Modri imaju realne šanse za nastavak europske priče u proljeće.

Za razliku od, primjerice, klubova koji dolaze iz nama susjedne zemlje, Srbije, odnosno, kako to ”hrvatski” mediji zovu – regije. Naime, beogradska Crvena zvezda uz gol razliku 2:13 ima tri osvojena boda, dok je Partizan pretposljednji u svojoj skupini Europske lige s minimalnim šansama za nastavak natjecanja u proljeće. Crvena zvezda je izgubila u 4. kolu Lige prvaka od Tottenhama 4:0 u Beogradu, ni tenk im nije pomogao, dok je Partizan poražen 3:0 na Old Traffordu od Manchester Uniteda.

Nenad Bjelica je još uoči druge utakmice protiv Šahtara na Maksimiru rekao kako je Dinamo ”najbolji klub u istočnoj Europi…” Njegovu izjavu je svatko tumačio kamo mu je odgovaralo, dakako, ”hrvatski” mediji su zaključili da je Dinamov trener mislio na regiju, a regija je, naravno, treća Jugoslavija, odnosno, bivša Jugoslavija, a ne ono što je za Hrvatsku, kao zemlju srednje Europe, i Hrvate, doista regija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, prema ”hrvatskim” medijima Dinamo je najbolji klub u regiji, s time se ne slaže direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela, koji je tamo davno, krajem osamdesetih, u jednom trenutku bio kao igrač kandidat za dolazak u Dinamo.

“I prošle godine i ove se dogodilo da smo ušli u grupu s nekim klubovima koji su među 7-8 najjačih na svijetu. Nije isto igrati protiv kluba koji je osvojio četvrto mjesto u talijanskom prvenstvu i finalistu Lige prvaka i prvaka Njemačke. Nije ista stvar. Stvarno nije isto. Dinamo iz Zagreba proglašavaju sinonimom uspjeha u Ligi prvaka, a imali su 11 uzastopnih poraza u Ligi prvaka i ukupno osvojili osam bodova za nekoliko godina koliko igraju u elitnom natjecanju”, kazao je Mitar Mrkela za Telegraf

I doista, u nekim dijelovima složili bi se s Mrkelom i srbijanskim medijima, naime, Dinamo, nažalost, kada Hrvatsku promatramo u kontekstu regije, nije najbolji klub regije. Bolji od njega, barem zasad, su Juventus, Inter, Napoli, možda Roma, Lazio...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je, ako gledamo u kontekstu regije, bolji od mađarskih klubova, slovenskih klubova, bolji je, barem trenutno, i od bilo kojeg austrijskog kluba… I to je regija kojoj Hrvatska, a onda i Dinamo, pripada, ako već mora pripadati nekoj regiji, a ne mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.