Do velikog uspjeha u posljednjim sekundama: Rukometašice Podravke Vegete izborile Ligu prvakinja

Foto: fah

Rukometašice Podravke Vegete plasirale su se u Ligu prvakinja nakon što su u nedjelju u finalu kvalifikacija u svojoj dvorani u Koprivnici svladale rumunjsku Craiovu sa 22-21 (12-14), a pobjednički gol zabila je 19-godišnja Korina Karlovčan 15 sekundi prije kraja susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većim dijelom susreta rumunjska Craiova bila je u vodstvu, u prvom poluvremenu u nekoliko navrata imala je četiri gola prednosti, a na odmor je otišla sa dva gola viška.

No, u drugom poluvremenu Koprivničanke, koje vodi proslavljeni hrvatski rukomataš Zlatko Saračević, zaigrale su puno bolje u obrani i u 37. minuti stigle su do poravnanja (15-15). Nakon toga igralo se gol za gol, i tako sve do 51. minute kada je rezultat bio 21-21. U posljednjih devet minuta utakmice rezultat se nije mijenjao, ali sve do 15 sekundi prije kraja, kada je Korina Karlovčan zabila svoj jedini, a ujedno i pobjednički pogodak.

Kod Podravke Vegete najefikasnija je bila Ruskinja Natalija Čigirinova sa sedam golova, a Ana Turk postigla je četiri, dok je u redovima Craiove Jelena Trifunović postigla šest, a Florina Zamfir četiri pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.