Solidan ždrijeb: Hrvatska ide u Nizozemsku u Davis Cupu

Hrvatska muška teniska Davis Cup reprezentacija povratak u Svjetsku skupinu pokušat će izboriti na gostovanju protiv Nizozemske, odlučeno je u ponedjeljak na ždrijebu kvalfikacija za ulazak u elitnu skupinu najjačeg momčadskog teniskog natjecanja održanom u Londonu. Susret između Nizozemske i Hrvatske igrat će se od 12. do 14. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je prošle godine ispala iz Svjetske skupine nakon što je u 1. kolu izgubila od Italije, a potom u kvalifikacijama za ostanak i od Velike Britanije.

Za povratak među 16 najboljih reprezentacija u Davis Cupu naši tenisači ove godine moraju ostvariti dvije pobjede, prvi zadatak uspješno su obavili prošlog vikenda kada su kao gosti svladali Poljsku sa 3-1.

Hrvatska i Nizozemska se dosada nisu sastajale u Davis Cupu. Najbolji nizozemski tenisači su Robina Haase i Igor Sijsling, 47. i 55. na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sigurno smo kao nositelji imali i boljih opcija, poput Indije ili Uzbekistana. Normalno da vjerujemo u pobjedu, bez obzira što ćemo biti gosti, no jasno je da nam neće biti lako, jer Nizozemska ima dva odlična igrača u sastavu, a tu pogotovo mislim na Robina Haasea, koji je vrlo jak na zemlji. Vjerujem da će upravo to biti podloga za koju će se i odlučiti”, rekao je izbornik Željko Krajan.

Poraz Karlovića

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u 2. kolo ATP turnira u Houstonu, njega je u dvoboju 1. kola za samo 55 minuta sa 6-1, 6-4 svladao Amerikanac Jack Sock.
Karloviću je prijetio i uvjerljiviji poraz jer je Sock vodio sa 6-1, 5-1 prije no što je naš igrač osvojio tri gema zaredom, ali do potpunog povratka u meč nije stigao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo treći međusobni susret Karlovića i Socka, te prva pobjeda Amerikanca. Ove godine ovo im je bio već drugi susret, prije dva mjeseca u Memphisu Karlović je bio uspješniji nakon tri seta.

Inače, Karlović je prije sedam godina upravo u Houstonu osvojio svoj prvi ATP turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.