Dobre vijesti: Grad Zagreb i Dinamo dogovorili se oko izgradnje novog Maksimira

Foto: fah

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima sastao se s predstavnicima GNK Dinamo koje su predvodili predsjednik Mirko Barišić i predsjednica Uprave Vlatka Peras, a razgovaralo se o planovima izgradnje nogometnog stadiona Maksimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučeno je da se taj prostor sagledava kao kompleksna cjelina kroz urbanistički natječaj koji će riješiti pitanje nogometnog stadiona s pomoćnim terenima i atletskog stadiona te odgovarajuće infrastrukture. Dogovoreno je da će Dinamo na svojoj Skupštini donijeti konačnu odluku sa jasnim smjernicama definiranim standardima FIFA-e i UEFA-e za izgradnju novog stadiona na mjestu današnjeg.

Novi stadion bi se gradio u partnerskom odnosu Grada i GNK Dinamo. Nakon odluke Skupštine Dinama može se krenuti u daljnje korake vezano za realizaciju ovoga povijesnog projekta iznimno važnoga za Dinamo – ikonu zagrebačkog sporta, važnog za Grad Zagreb, za sve Zagrepčane i ljubitelje sporta.

Dinamov predsjednik Barišić u rujnu je kazao kako klub već ima simulacije kako bi to moglo izgledati i prema njima napravit će se natječaj za arhitektonsko rješenje. Stadion bi se gradio u Maksimiru na mjestu sadašnjeg, atletski stadion bio bi na Sveticama, a podzemna garaža na Borongaju, rečeno je tada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.