‘Dobronamjernici’ preko medija: Na dan velikog polufinala Svjetskog prvenstva protiv Norveške svi žele dijeliti savjete Željku Babiću..

Foto: fah

Nekoliko sati prije izazova generacije, neki bi rekli utakmice istine iako je to pomalo teška tvrdnja, protiv Norveške u polufinalu Svjetskog rukometnog prvenstva portale su preplavili brojni dobronamjerni, ali i oni koji to nisu, “savjetnici” koji svojim savjetima žele pomoći izborniku Željku Babiću. Drugim riječima, Babić i ne bi više bio izbornik kad bi poslušao sve te savjete koliko god oni bili dobronamjerni. Savjet ili dva, dakako, svaki razuman čovjek će uvažiti, poslušati, no, odluka i odgovornost neće ipak biti na savjetnicima već na samom izborniku. Ukratko, ima li izbornik izbora osim ostati svoj do kraja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da većina onih koji danas savjetuju izbornika preko svih medija uopće nije vjerovala u u ovu reprezentaciju. Naime, jedan od najboljih hrvatskih rukometaša svih vremena Pako Ćavar, koji danas preko jednog portala savjetuje kako bi Babić trebao postaviti igru protiv Norveške, uoči Svjetskog prvenstva “pokopao” je ovu reprezentaciju i sve igrače koji danas za nju igraju, uključujući i Duvnjaka, proglasio puno lošijim od onih koji su igrali jučer. Naravno, kao osvajač zlatne olimpijske medalje iz Atlante 1996. legendarni Ćavar ima kredibilitet, no, oni s boljim pamćenjem znaju da spomenuta generacija nakon 1996. nije napravila ništa, doslovno ništa, a da je prije toga osvajala medalje, ali ne i zlatne. Dakako, ne podcjenjujemo sjajnog Ćavara koji je u svoje vrijeme pisao povijest hrvatskog rukometa, no, tek podsjećamo, kao što podsjećamo na nedavno izjave još jednog bivšeg hrvatskog reprezentativca Vedrana Zrnića koji je za potrebe jednog portala rekao ono što je novinar tog portala želio čuti.

“Od Hrvatske su Balić i Metličić napravili Barcelonu”, rekao je Zrnić i namjerno izostavio izbornika Babića, s kojim nije baš u vrhunskim odnosima. Ako su Balić i Metličić od Hrvatske napravili Barcelonu što je radio izbornik? Naravno, to je svjesni pokušaj sijanja razdora u stožer hrvatske reprezentacije, baš kao što su pojedinci pokušali unijeti razdor između Line Červara i Irfana Smajlagića prije sad već puno godina, djelomično su u tome i uspjeli.

Naposljetku, kako bi Babić s obzirom na savjete trebao postaviti taktiku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i do sada, “hrvatsko srce”, ljubav prema domovini, i na parketu dati sve od sebe, uz. dakako, pravovremene poteze koji su dužnost izbornika, njegov posao. Ako sve bude “štimalo” i ako to ne bude dosta znači da je protivnik bio puno bolji i da mu treba čestitati. Nije sramota izgubiti od boljeg i to iskreno priznati. Sramota je živjeti u laži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.