Dodig ispao u Monte Carlu, Vrljić u Kuala Lumpuru, kiša spasila Vekić

Hrvatski tenisač Ivan Dodig poražen je u 1. kolu ATP turnira u Monte Carlu od Španjolca Pabla Carreno Buste s 3-6, 3-6 za 64 minute igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodig nije dobro započeo zemljanu sezonu, izgubio je u Monte Carlu od 62. tenisača svijeta Buste, koji je u glavni turnir ušao kao “lucky loser”. Neraspoloženi Dodig u meču nije došao do nijedne break-prilike, dok je svoj početni udarac izgubio triput, a gubljene servisa kod 3-4 u drugom setu značio je i gubitak meča.

U ponedjeljak je u Monte Carlu ispao i Ivo Karlović, pa je ostao samo Marin Čilić, koji u prvom kolu za protivnika ima Australca hrvatskih korijena Marinka Matoševića, također “lucky losera” jer je nastup otkazao Španjolac Fernando Verdasco.

Hrvatska tenisačica Ana Vrljić oprostila se od WTA turnira u Kuala Lumpuru ispadanjem u prvom kolu od Kineskinje Ying-Ying Duan s 3-6, 2-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrljić, 224. na WTA listi, se u glavni turnir probila kroz kvalifikacije, ali je zaustavljena od Kineskinje, koja je 187. na svijetu. Vrljić (29) je imala previše dvostrukih pogrešaka (8) na servisu, a svoj je početni udarac gubila četiri puta. Zagrepčanka je svoj najbolji rezultat u karijeri postigla 2010. u Baastadu, kada je igrala četvrtfinale, a po trenutnoj poziciji na WTA listi ona je šesta hrvatska tenisačica.

Mlada hrvatska tenisačica Donna Vekić pobijedila je u 1. kolu WTA turnira u Kuala Lumpuru Tajvanku Yung-Jan Chan s 3-6, 6-4, 6-1 zahvaljujući velikom preokretu nakon dugotrajnog prekida zbog kiše.

Vekić je gubila s 3-6, 1-3 u trenutku kada je kiša prekinula susret, a nakon poduže stanke na teren je izašla neka druga Donna. Sedamnaestogodišnja Osječanka je u nastavku izgubila samo dva gema i ubilježila veliku pobjedu. Vekić je sedma nositeljica turnira, a u 2. kolu je čeka dvoboj s Čehinjom Kristinom Pliskovom, 139. na WTA listi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije se u Kuala Lumpuru Ana Vrljić oprostila od turnira ispadanjem u prvom kolu od Kineskinje Ying-Ying Duan s 3-6, 2-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.