Sportska inspekcija obustavila je nadzor nad Dinamom

Foto: fah

Na izvanrednoj konferenciji za medije GNK Dinama pred novinare je izašao direktor Tomislav Svetina, koji je obznanio rješenje po kojoj su kontrolni ured Grada Zagreba i sportska inspekcija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta obustavili nadzor nad Dinamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MZOS je prije mjesec dana drugostupanjskim rješenjem donio odluku da se u Dinamu mora ponovo provesti nadzor gradskog ureda u klubu.

Sportska inspekcija kontrolnog ureda Grada Zagreba odbila je tu odluku.

Svoj komentar na rješenje dala je inicijativa Zajedno za Dinamo u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Članovi Dinama ujedinjeni u ZZD će se o rješenju Sportske inspekcije Grada Zagreba oglasiti nakon što ga dobiju na uvid. Drugostupanjsko rješenje po kojem je prvostupanjska inspekcija morala postupiti, nedvosmisleno je naputilo kako se svim članovima Dinama moraju osigurati upravljačka prava kako bi mogli birati i biti birani, kao i pravo na obaviještenost. S obzirom na to da članovi Dinama i dalje ne mogu birati svoje predstavnike a sadašnji sustav predviđa tek predlaganje nevažnog broja skupštinara i to tako da o tome NE odlučuju članovi, nego uprava – izbori se jednostavno moraju raspisati.

Budući da je Kontrolni ured pri kojemu djeluje gradska inspekcija već manipulirao rješenjima i jedno upućivao članovima, a drugo klubu, ne iznenađuje nas što se ta priča ponavlja. No pokušaj da službe Grada zaštite nečije privatne interese tek je odgađanje konačnog pravorijeka koji je na Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta i koje se ionako već nedvosmisleno izjasnilo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.