Dogovor Hajduka i HNS-a: novi travnjak stiže u svibnju

Foto: fah

Na Poljudu je danas održan operativni sastanak predstavnika Hajduka predvođenih predsjednikom Uprave Lukšom Jakobušićem i Hrvatskog nogometnog saveza koji je predvodio izvršni direktor Marijan Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tema sastanka koji je trajao nešto kraće od sat vremena bila je postavljanje novog travnjaka na glavnom terenu poljudskog stadiona.

Hajduk je na službenim stranicama objavio zaključke sa sastanka:

– Zajednički zaključak je da nije moguće izvršiti kompletne radove postavljanja travnjaka do 30. siječnja. Razlog su predstojeći blagdani, odnosno nemogućnost nabave te proces izvođenja, pripremni radovi, montaža i stavljanje travnjaka u puni pogon u tako kratkom roku. Razmatrala se opcija da radovi krenu u siječnju, međutim završetak bi bio tek početkom ožujka što bi Hajduku onemogućilo odigravanje minimalno četiri prvenstvene utakmice u mjesecu 110. rođendana Kluba, a što uključuje i odigravanje najvećeg hrvatskog derbija na svom stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Postignuta je suglasnost da se s obzirom na logistička, tehnička i vremenska ograničenja zamjeni travnjaka pristupi u svibnju što nam daje dovoljno vremena da u sljedeću sezonu uđemo s novim travnjakom.

– HNS i Hajduk će početkom 2021. godine potpisati ugovor o ugradnji hibridnog travnjaka. Grad će dati suglasnost Hajduku za izmjenu travnjaka.

– Kao dodatni razlog za postavljanje travnjaka u svibnju je mogućnost da naš aktualni teren doniramo nekom od dalmatinskih drugoligaša. Prema prethodnoj zamolbi načelno je dogovoreno da se travnjak donira dalmatinskom drugoligašu Croatia Zmijavci, a to je moguće jedino po završetku naše i njihove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.