Dokazao sam da Nizozemci mogu igrati i defenzivno

Dokazao sam na ovom prvenstvu da Nizozemska može igrati i defenzivno, a ne samo napadački po svaku cijenu i to je moj najveći uspjeh, kazao je nakon pobjede nad Brazilom i osvajanja trećeg mjesta nizozemski izbornik Louis van Gaal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pokazao sam Nizozemcima da ne postoji samo jedan sustav igre, a to je u mojoj zemlji potpuno novo. Radio sam s igračima koji su mi bili na raspolaganju, nismo svjetski prvaci, ali smo bili jako, jako blizu”, kazao je Van Gaal, koji napušta reprezentaciju i preuzima Manchester United, dok će Nizozemsku ubuduće voditi Guus Hiddink.

“Čuo sam da sljedeći izbornik želi nizozemski način igre, a ja mu poručujem da sam i ja igrao na nizozemski način, ali na novi način koji je uspješan. Osvojili smo neporaženi treće mjesto, odlazimo s pobjedom, iako je Brazil imao dan više odmora od nas”, kazao je nizozemski strateg, kojeg su u domovini ipak kritizirali da je protiv Argentine u polufinalu igrao previše defenzivno.

Najbolji nizozemski igrač na prvenstvu Arjen Robben bio je sretan zbog pobjede, ali je naglasio da se utakmice za treće mjesto više ne bi trebale igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da je ovo bila nepotrebna utakmica koja se igrala samo da bi FIFA zaradila više novca. Kada izgubiš polufinale, želiš što prije doma”, kazao je Robben.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.