Đoković čestitao sretnu Novu 7530. godinu i poručio: ‘Kosovska bitka se dogodila 6897. godine’

Foto: fah

Trenutačno najbolji tenisač svijeta, Novak Đoković, ponovno briljira na društvenim mrežama i ponovno se ”apolitični dobrotvor” vinuo u svijet politike i vremeplovom se vratio stotine i stotine godina u prošlost, ”slavnu srpsku prošlost”, za koju sportski komentator Milojko Pantić tvrdi da je laž. Đoković je tako na društvenim mrežama čestitao sretnu Novu 7530. godinu i napisao da po tom kalendaru danas počinje ljeto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Novak Djokovic (@djokernole)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naš kalendar prati biološki ritam Zemlje. Godina se dijelila na dva dijela, ljeto je bilo od Đurđeva do Mitrova dana, što se odnosi na period bujanja vegetacije i uopće života na ovim prostorima. Godina je imala trinaest mjeseci po 28 dana, a svaki mjesec je imao četiri tjedna, svaki tjedan imao je po sedam dana, kao što idu mjesečeve mijene”, napisao je Đoković te je dodao:

“Na spomeniku caru Lazaru, despota Stefana Lazarevića, stoji da se Kosovska bitka dogodila 6897. godine. Kalendar se računao od trenutka kada su svijet stvorili bogovi: Perun, Svarog, Stribog, Crnobog, Triglav, Dajbog, Jarovid, Svetovid, Morana, Vesna i Mokoša.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.