Đoković umjesto o neodgovornom ponašanju na regionalnom turniru objavljuje priče o neovisnom Kosovu, Vidovdanu i Kosovskoj bitci

Foto: fah

Umjesto da se pokrije po ušima nakon regionalnog korona divljanja, koje je osudio čitav svijet, gotovo svi vodeći svjetski mediji, srpski tenisač Novak Đoković spominje za većinu svijeta neovisnu državu Kosovo, Vidovdan i Kosovsku bitku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali Novak Đoković se obratio preko Instagrama javnosti, i to po prvi puta otkako je saznao da je pozitivan na koronavirus. Naime, Đoković je objavio tri Instagram priče, a u centru svega mu je Srbiji susjedna država Kosovo, Kosovska bitka, Vidovdan i ostali srednjovjekovni srpski mitovi.  Na Vidovdan se, naime, održala Kosovska bitka 1389. godine, koja je odnijela i cara Lazara.

Dakle, redom, prva objava je objava videa djece iz Prnjavora uz transparent “Prnjavor voli Noleta”, djeca su pjevala pjesmu Vidovdan. Đoković je objavio uvodne stihove te pjesme:

“S Kosova zora sviće.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

U drugoj je objavi Đoković digao razgovor  iz filma Bitka na Kosovu:

“Vidi li se Kosovo odavde, Lazare?”

“Ne vidi se, ali se zna gdje je.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Gdje?”

“Vidiš li na nebu ono sijanje?”

“Vidim.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“E, Kosovo je točno ispod toga”.

U posljednjoj je priči Đoković objavio citat prethodnog patrijarha Srpske pravoslavne crkve.

Foto: Snimka zaslona

“Brodovi ne potonu zbog vode koja ih okružuje, već zbog vode koja uđe u njih. Nemojte dozvoliti da ono što vas okružuje – uđe u vas i povuče vas na dno”, riječi su patrijarha Pavla, a o čemu smo već pisali.

Podsjetimo na kraju i na činjenicu da su švicarski mediji, prije svih Blick, otvorili priču o Đokoviću i naveli kako je zapravo poznati tenisač eksponent velikosrpske politike aktualnog Vučićevog režima u Srbiji, a sve kako bi lobirao za povlačenje priznanja Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.