Dolazi Milorad Pupovac? Nogometna utakmica hrvatske i srpske manjine u Tavankutu!

Foto: fah

U mjestu Tavankut, pokraj Subotice, 15. lipnja će se odigrati utakmica između nogometne reprezentacije srpske manjine iz Hrvatske i hrvatske iz Srbije najavio je u četvrtak u hrvatskom programu Radio televizije Vojvodine (RTV) predsjednik Udruge nogometne reprezentacije hrvatske manjine u Srbiji Petar Kuntić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret, uz svesrdnu potporu Hrvatskog i Nogometnog saveza Srbije, organiziraju Hrvatsko nacionalno vijeće (HNV), Zajedničko vijeće općina i Srpsko narodno vijeće u Hrvatskoj, a detalji susreta dogovoreni su nedavno u Beogradu u sjedištu Nogometnog saveza Srbije.

“Održavanje nogometne utakmice bit će i prilika za sastanak političkih predstavnika Hrvata iz Srbije i Srba iz Hrvatske s ciljem da njihova suradnja i u području sporta bude u funkciji stvaranja boljih odnosa između dviju država. Na taj način, vjeruju, pokazat će kako pripadnici obje nacionalne manjine žele biti istinski most suradnje i davati svoj prinos daljnjem napretku odnosa između Srbije i Hrvatske”, ističu u vodstvu hrvatske manjine u Srbiji.

Pregovore o odigravanju utakmice u Beogradu su u ime hrvatske manjine vodili predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov, vijećnik HNV-a Ivan Budimčević i Petar Kuntić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica reprezentacija dviju manjina bit će odigrana točno tri godine poslije prvoga susreta u Vukovaru, kada su Hrvati iz Vojvodine pobijedili s 4:0.

Očekuje se da će na susretu nogometnih reprezentacija srpske i hrvatske manjine nazočiti saborski zastupnik i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.