Dragan Čović bodrio Vatrene protiv Islanda, putovao o vlastitom trošku, a bošnjački mediji ga napali i objavili ‘zlonamjerne krivotvorine’

Foto: Facebook

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović opovrgnuo je da je boravio u Rusiju o trošku građana Bosne i Hercegovine i nazočio utakmici hrvatske reprezentacije protiv Islanda te je najavio provođenje istrage o krivotvorini računa iz državnog predsjedništva za njegovo putovanje koje se pojavilo u medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Facebook

Nekoliko medija u BiH objavilo je kako je Čović službeno putovao u Rusiju te je objavilo i presliku putnog naloga. Iz Čovićeva ureda su međutim to u četvrtak sve demantirali.
“Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović nije bio u službenom posjetu Ruskoj Federaciji“, stoji u priopćenju.

Pojašnjava se kako se u medijima pojavila “zlonamjerna krivotvorina” o čemu su informirane nadležne institucije koje će provesti istragu o tome.
„Predsjedništvo BiH nije ni na koji način participiralo u troškovima ovoga putovanja“, dodaje se u priopćenju iz Čovićeva ureda.
Priopćenje kaže kako je Ruska Federacija za sve državnike, koji su doputovali zbog Svjetskog prvenstva osigurala protokolarnu i logističku potporu, kao i policijsku pratnju.
Čović se za vrijeme susreta Hrvatske i Islanda fotografirao u hrvatskom dresu te je imao šal mostarskog Zrinjskog. Brojni sarajevski mediji kritizirali su taj njegov potez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.