Mediteranske igre: Kristina Tomić i Nikita Glasnović izborile srebro i broncu, odbojkašice u polufinalu

Foto: http://www.hrvatskareprezentacija.hr/

Sedmog natjecateljskog dana na Mediteranskim igrama u Tarragoni startala su i natjecanja u taekwondou, a naše prve dvije predstavnice okitile su se i odličjima. Kristina Tomić osvojila je srebro, a Nikita Glasnović broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomić je u kategoriji do 49 kg najprije pobijedila Španjolku Blanku Palmer Soler 12-5, potom u polufinalu Srbijanku Vanju Stanković s uvjerljivih 20-8, da bi u borbi za zlato tijesno izgubila od Turkinje Rukiye Yildiram 11-12. Glasnović je također sjajno počela, svladavši Srbijanku Aleksandru Radmilović 19-8, ali je u polufinalu nes(p)retno izgubila od Egipćanke Radwe Elsayed 13-16. U petak će u “akciju” nova velika uzdanica za odličje – Matea Jelić u kategoriji do 67 kg.

Hrvatske odbojkašice, pod vodstvom privremenog izbornika Frane Žanića, ne znaju za poraz. Ubilježile su treći trijumf u nizu. U četvrtfinalnoj utakmici svladale su iznimno borbene Portugalke sa 3-1 (26-24, 16-25, 28-26, 25-20). U borbu za odličja u petak će protiv jakih Turkinja, kao i odbojkaši kojima s Turcima slijedi razigravanje za redoslijed od petog do osmog mjesta.

S odličjima taekwondašica Tomić i Glasnović Hrvatska sada ima ukupno osam – zlato, četiri srebra i tri bronce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.