Drama u prvenstvu? Budimo ozbiljni, gdje bi to Dinamo do kraja trebao prosuti bodove?

Foto: fah

Nogometaši Rijeke nakon gotovo 3000 dana uspjeli su slomiti Dinamo u prvenstvenoj utakmici na Maksimiru. Minimalnom pobjedom Riječani su se približili Dinamu na minus šest, dok Hajduk još uvijek zaostaje osam bodova. Naravno, kako bi Hajduk zadržao minimalnu nadu u prvenstveni preokret večeras od 19 sati u Koprivnici morau pobijediti Slaven Belupo. Ne samo kako bi se približili Dinamu nego i kako bi održali korak s Riječanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drama u prvenstvu?

Teško za očekivati s obzirom na samo četiri kola prije kraja, ali i na činjenicu da Dinamo ima bolji međusobni omjer s Hajdukom. U slučaju eventualnog istog broja bodova uz gol razliku upravo to odlučuje, a Modri su zabili jedan gol više u gostima Bilima.  Gdje bi to Dinamo i ispustio bodove ako na dobar dio gostovanja odlazi u okolicu Zagreba ili sam Zagreb, dakle, praktički kao domaćin? Naime, Dinamo gostuje do kraja  sezone u Koprivnici, a zatim ”gostuju” kod Lokomotive te Rudeša… Poraz u jednoj utakmici nije dovoljan kako bi se prvi pratitelji, u ovom trenutku Rijeka i Hajduk, uključili u bitku za naslov.  I to bez obzira na činjenicu da Modri ove sezone za njih neshvatljivo osciliraju, gube ono što nitko ne očekuje, usred Maksimira, pobjeđuju u grotlu Poljuda izravnog konkurenta.

Rijeka i Hajduk imaju se pravo nadati, točnije zavaravati, realnost je posve drugačija, pritom je nevažno s kime igraju i gdje gostuju Riječani i Splićani budući da oni ionako sve moraju dobiti do kraja prvenstva. I tada bi im šanse bile minimalne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istina, Dinamo je propustio riješiti sve dvojbe i osigurati povratak titule u Maksimir u utakmici protiv Rijeke, no, Dinamo i nije igrao tu utakmicu kao da je po svaku cijenu mora dobiti. Plavi su, reći će neki, igrali rekreativno, kao da su već u mislima u Vinkovcima, na finalu Kupa protiv Hajduka.  To će za Hajduk biti ključna utakmica sezone, a u Koprivnici što bude, bit će.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.