Drama u Beču: Marin Šego od tragičara do junaka: ”Neka finale bude Hrvatska – Slovenija”

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija u Beču je nakon velike drame pobijedila favoriziranu Njemačku i već sada osigurala polufinale Europskog prvenstva. Nakon jako lošeg prvog dijela, nakon nekoliko promašenih sedmeraca, Hrvatska je u nastavku uspjela pronaći put prema pobjedi. Do kraja druge faze turnira Hrvatska će igrati još protiv Češke te Španjolske. Gotovo je sigurno da će izbornik Lino Červar protiv Čeha odmoriti dobar dio igrača, a onda protiv Španjolske slijedi bitka za prvo mjesto u grupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski golman Marin Šego od tragičara prometnuo se u jednog od junaka velike hrvatske pobjede u Beču. Naime, činjenica da je Šego u posljednjim sekundama obranio čisti zicer Nijemcima za izjednačenje ne može do kraja isprati i jednu drugo činjenicu, hrvatski golmani na utakmici koja je odlučivala u polufinalu nisu bili u naročitoj formi.

Nakon utakmice Marin Šego je prokomentirao ono najvažnije, obranu koja je donijela Hrvatskoj ”povijesno” polufinale, kako je to lijepo kazao izbornik Lino Červar, ali i sam tijek utakmice koja je u jednom trenutku izgledala kao izgubljena. No, još jednom hrvatska borbenost, hrvatsko srce odvelo nas je do borbe za medalje.

Nekad utakmica ide u takvom smjeru koji čovjek ne očekuje. Bilo je tu dosta otvorenih šuteva s krila i pivota gdje nisam uspio ući u neku seriju velikih obrana”, kazao je Marin Šego te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Gubili smo cijelu utakmicu 4-5 razlike, kad su mnogi mislili da se nećemo vratiti, pokazali smo da smo ekipa koja ima karakter, koja se bori i koja je gladna pobjeda.”

Osvrnuo se Šego, kako smo već pisali, na sjajnu svoju obranu u posljednjim sekundama koja je Hrvatskoj donijela polufinale:

“Nekako, kroz glavu mi se motalo… Nisi bio na nekom nivou, ali moraš tu zadnju obraniti. Pogodit će te valjda”, kroz smijeh je kazao hrvatski golman, a onda je bio i nešto detaljniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čučnuo sam, ali poluvisoko lijevo sam je pokupio. Ma, oni gađaju dobro, dolaze na bok…”

Na redu su, kako smo već spomenuli, Česi i Španjolci.

“Imamo dvije utakmice, možemo se odmoriti i to mogu reći komotno. Dovoljno smo pametni i zreli u glavi. Neki igrači trebaju odmoriti, to je moje mišljenje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko bi u eventualnom finalu, iako Hrvatska NEMA imperativa, bolje nama odgovarao?

Za Šegu nema previše dvojbe:

“Najbolje da bude finale Slovenije i Hrvatske.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.