Drama u prvom krugu: Verstappen izletio nakon dodira s Hamiltonom

Foto: fah

Vodeći u ukupnom poretku Formule 1 Max Verstappen izletio je sa staze u prvom krugu Velike nagrade Velike Britanije nakon kontakta s najvećim rivalom Lewisom Hamiltonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanac je startao drugi i odmah napao Nizozemca u prvih nekoliko zavoja, no nije ga uspio preteći. Napao je kasnije ponovno Hamilton te je došlo do kontakta koji je izbacio Verstappena iz utrke.

– Išao sam potpuno ravno, to je bila moja linija, rekao je Hamilton preko radija svojoj momčadi u Mercedesu, dok su u Red Bullu uvjereni da Hamilton kriv za incident.
Utrka je odmah prekinuta, a vozač Red Bulla nije bio ozlijeđen, no neće nastaviti utrku jer mu je bolid potpuno uništen. S druge strane, Hamilton je imao neka oštećenja, no nastavio je utrku, a dobio je kaznu od deset sekundi zbog incidenta.

Verstappen ima 185 bodova u ukupnom poretku, Hamilton je drugi sa 152, dok je Meksikanac Sergio Perez u Red Bullu treći sa 104 boda, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.