Draymond Green nakon kazne Disciplinske komisija NBA lige: Nisam ni uzvratio udarac, a kažnjen sam

Foto: fah

Disciplinska komisija NBA lige odlučila je kazniti šutera Washingtona Bradleyja Beala sa 50.000 dolara, a krilnog centra Golden Statea Draymonda Greena sa 25.000 dolara zbog fizičkog obračuna na dvoboju odigranom u petak, u kojem su aktualni prvaci slavili sa 120-117.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim njih dvojice, jednu utakmicu suspenzije zaradili su bek Washingtona Carrick Felix i krilni centar Markieff Morris, koji zbog operacije bruha ni nije bio u sastavu, dok će krilo Wizardsa Kelly Oubre Jr. morati platiti 15.000 dolara zbog preagresivnog sudjelovanja u incidentu.

Gužva je nastala u posljednjoj minuti prvog poluvremena, nakon što je Green blokirao pokušaj Beala, a u nastavku akcije Washingtonov igrač je s leđa prvo odgurnuo krilnog centra Golden Statea, potom ga udario i uhvatio u čvrst zagrljaj. Green je također uhvatio Beala te su zajedno pali uz rub igrališta pod noge gledatelja koji su bili najbliži terenu. Igrači i treneri jedne i druge momčadi su brzo reagirali i krenuli razdvajati dvojicu košarkaša i spriječili ih da započnu ozbiljniji fizički obračun. Suci su na licu mjesta odlučili isključiti obojicu, a Green je već ranije tijekom dvoboja zaradio tehničku pogrešku zbog prigovora.

U pojašnjenju svoje odluke disciplinska komisija NBA lige navela je kako je Beal kažnjen s 50.000 dolara, jer je on bio taj koji je inicirao incident, dok je Green ostao bez 25.000 dolara zato što se “nije odvojio” od Washingtonovog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Greenu takvo objašnjenje odluke nije sjelo, pogotovo zato što je odmah nakon incidenta bio uvjeren da on nizašto nije kriv.

“Kad vas netko udari na ulici imate mu pravo vratiti. To se zove samoobrana. Kad netko zapuca na vas i vi smijete pucati u samoobrani. Ja sam udaren, nisam uzvratio udarac i još sam kažnjen. Znam da nisam baš omiljen kod ljudi iz vodstva NBA lige, znam da im treba netko tko će glumiti negativca, ali mislim da bi morali biti pošteni u ovakvim procjenama”, izjavio je Draymond Green, koji je poznat po svojoj žustrini u igri te se često nađe na meti sudaca i suparničkih igrača sklonih provokacijama.

“Još uvijek gledam snimku gužve i pokušavam vidjeti gdje sam pogriješio”, dodao je Green.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obranu svog igrača stao je i trener Golden Statea Steve Kerr.

“Ne znam kako je moguće da te netko kazni sa 25.000 dolara zato što si napadnut. Čini mi se da i prijašnja reputacija ima nešto s tim.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.